Νότης Μαυρουδής: Το σπίτι και το Πήλιο που λάτρεψε (ΦΩΤΟ)

σπίτι Νότη Μαυρουδή στο Πήλιο δυστύχημα

Στον τόπο που αγάπησε και τον αγάπησαν

Ο Νότης Μαυρουδής «έφυγε» από τη ζωή μετά από ένα τραγικό δυστύχημα στο σπίτι και το Πήλιο που λάτρεψε.

Η είδηση του θανάτου του σόκαρε το πανελλήνιο. Χθες το βράδυ (03/01), ο αγαπητός συνθέτης, κιθαρίστας και ραδιοφωνικός παραγωγός, εκτελώντας εργασίες, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος 3 μέτρων, χάνοντας τη ζωή του.

Δείτε επίσης: Νότης Μαυρουδής: Τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ έκανε εργασίες στο σπίτι του

Το δυστύχημα συνέβη στην εξοχική κατοικία που διατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια (πριν από το 1990) στον οικισμό Κουκουράβα Μακρυνίτσας στο Πήλιο.

σπίτι Νότη Μαυρουδή στο Πήλιο δυστύχημα

Το τελευταίο διάστημα βρισκόταν εκεί ολοένα και πιο συχνά και έμενε για περισσότερο καιρό. Είχε ιδιαίτερη αγάπη στην περιοχή του Πηλίου και έκανε και αρκετές δράσεις. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του σε τοπικό σταθμό, έλεγε πως ήταν τυχερός που είχε την ευκαιρία να «αράζει» στο όμορφο Πήλιο.

Οπως είπε στην ΕΡΤ o παλιός κοινοτάρχης της περιοχής κ. Ν. Τσούκας, ο Νότης Μαυρουδής είχε προσφέρει στον πολιτισμό διοργανώνοντας πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το χωριό έχει «βυθιστεί» στο πένθος και οι κάτοικοι ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν τον άδικο θάνατο του συνθέτη.

Δείτε επίσης: Τι είχε πει στην τελευταία του συνέντευξη

Η ειρωνεία είναι πως πριν από λίγες μέρες έδωσε εκεί και την τελευταία -όπως η μοίρα θέλησε- συναυλία του. Ηταν στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, όπου η Διεύθυνση Πολιτισμού παρουσίασε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Θέατρο «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας» Βόλου, τα τραγούδια του καταξιωμένου συνθέτη.

σπίτι Νότη Μαυρουδή στο Πήλιο δυστύχημα
Το σπίτι του Νότη Μαυρουδή στο Πήλιο (δεξιά)