Ο αντιπτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης περιγράφει πώς διασώθηκε από συντριβή Phantom

Ο αντιπτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης με αφορμή τη συντριβή του μαχητικού F-4 στην Ανδραβίδα που κόστισε τη ζωή στους Μάριο – Μιχάηλ Τουρούτσικα και Ευστάθιο Τσιτλακίδη, περιέγραψε πως διασώθηκε από συντριβή Phantom.

Μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» ανέφερε πως το περιστατικό σημειώθηκε στις 19 Ιουνίου 1984 και είπε ότι «ενώ ήμουν μέσα στο κόκπιτ, άναψε ένα φωτάκι που σημαίνει “φωτιά”. Μετά άναψε και το αριστερό λαμπάκι που σημαίνει “φωτιά” στον άλλο κινητήρα και στη συνέχεια άναψε και το “overheat” που σημαίνει υπερθέρμανση. Εκεί είπα στον συγκυβερνήτη μου “τελικά είμαστε πολύ γκαντέμηδες”».

«Θυμόμουν πως ένιωθα πολύ φοβισμένος και έλεγα “δεν μπορεί να πεθάνω, είναι πολύ άδικο”. Όταν εκτιναχθήκαμε και άνοιξε το αλεξίπτωτο, από τη μεγάλη φασαρία που επικρατούσε στο αεροσκάφος, ξαφνικά επικράτησε η απόλυτη ησυχία. Η χαρά ότι βγήκα από το φλεγόμενο αεροπλάνο έγινε στη συνέχεια αγωνία γιατί είδα την αφρισμένη θάλασσα να με περιμένει», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, είπε ότι «κατάφερα και βρήκα τον τρόπο να λειτουργήσω τον ασύρματο και έδωσα αναφορά πως είχα σωθεί. Δεν υπήρχαν όμως τότε ελικόπτερα διάσωσης, τύπου Super Puma και έπρεπε να περιμένω να έρθει το καραβάκι από το Κατάκολο για να με μαζέψει. Κρύωνα μέσα στα παγωμένα νερά αλλά ήθελα να ζήσω και τελικά τα κατάφερα».