Οι Ενώσεις καταδικάζουν τις απολύσεις στην εφημερίδα “Μακεδονία”

Τι αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση Να ανακαλέσουν τις δύο απολύσεις καλούν τη διοίκηση της εφημερίδας “Μακεδονία” η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και η Ενωση Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης. Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Για το λόγο αυτό εξέδωσαν και σχετικές ανακοινώσεις στις οποίες αναφέρουν: […]

Τι αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση

Να ανακαλέσουν τις δύο απολύσεις καλούν τη διοίκηση της εφημερίδας “Μακεδονία” η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και η Ενωση Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης.

Για το λόγο αυτό εξέδωσαν και σχετικές ανακοινώσεις στις οποίες αναφέρουν:

“Ασύμβατες με τη θετική υποδοχή και την υποστήριξη που είχε η επανέκδοση της Μακεδονίας της Κυριακής είναι οι δύο απολύσεις που πραγματοποίησε η εργοδοσία.

Η απομάκρυνση της εργαζόμενης στο τμήμα σελιδοποίησης, Μαρίας Βοσνακίδου, μέλους της ΕΤΗΠΤΘ, και του αθλητικού συντάκτη, μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, Τάσου Κουρκούμπα ήταν ενέργεια ξεκάθαρα δυσανάλογη με τα γεγονότα που την προκάλεσαν, αποτελεί πολύ κακό μήνυμα για το εργασιακό κλίμα στο φύλλο που διεκδικεί εκ νέου τη θέση του στον χώρο της ενημέρωσης και θέτει τις ενώσεις των εργαζομένων σε ετοιμότητα.

Καλούμε την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις των συναδέλφων και να αποκαταστήσει το κλίμα συνεργασίας που απαιτεί αυτή η εκδοτική προσπάθεια”.