Οι Τούρκοι απαγόρευσαν σε γνωστό Πόντιο τραγουδιστή να ταξιδέψει στην Τραπεζούντα

Αχιλλέας Βασιλειάδης Πόντιο τραγουδιστή

Χαρακτηρίστηκε από τις τουρκικές αρχές «Persona non grata»

Ο γνωστός Πόντιος τραγουδιστής Αχιλλέας Βασιλειάδης, που επιχείρησε να ταξιδέψει προς την Τραπεζούντα τελικά δεν τα κατάφερε, αφού οι Τούρκοι του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι συγκαταλέγουν τον γνωστό Πόντιο τραγουδιστή στη λίστα με τους Ελληνες που είναι «Persona non grata» στη γείτονα χώρα.

Το πρωί της Τετάρτης οι τουρκικές Αρχές δεν επέτρεψαν στον Αχιλλέα Βασιλειάδη, να εισέλθει σε τουρκικό έδαφος, πληροφορώντας τον πως περιλαμβάνεται στη λίστα «ανεπιθύμητων».

Ο καλλιτέχνης επιχείρησε να ταξιδέψει μαζί με τον στενό του συνεργάτη, λυράρη Κώστα Σιαμίδη, από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προς την Τραπεζούντα, οπότε και ενημερώθηκε -κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων- για την απόφαση απέλασης του. Αμεσα κινητοποιήθηκε το ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου ο κ. Βασιλειάδης να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης  Η ειρωνική απάντηση του Τούρκου υπουργού Αμυνας για τον Γερμανό πρόεδρο και το ντονέρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην ενημερωτική πύλη e-Pontos.gr μίλησε κόρη του κ. Βασιλειάδη, που έκανε γνωστό πως γίνονται προσπάθειες ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα μέσα στη μέρα.

Από τις αρχές του 2020, οι τουρκικές Αρχές έχουν απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα, σε έξι ακόμη Ελληνες πολίτες που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τα γράμματα και την παράδοση των Ελλήνων του Πόντου. Η αρχή έγινε με τον πρόεδρο του «Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτισμικής μας Κληρονομιάς «Μωμόγεροι», Κώστα Αλεξανδρίδη, τον υπερμαραθωνοδρόμο Γιώργο Ζαχαριάδη, την δρ. Λαογραφίας, Μυροφόρα Ευσταθιάδου, την υποψήφια διδάκτορα μουσικολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ροζαλία – Μαρία Ελευθεριάδου.

Τον περασμένο Αύγουστο εμποδίστηκε επίσης η είσοδος στην Τουρκία του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργο Βαρυθυμιάδη, ο οποίος μετέβαινε στην Τραπεζούντα για την πατριαρχική θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, ενώ δεν επετράπη η είσοδος και στον επιχειρηματία Γιώργο Τοπαλίδη, από τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή φωτό: Thesslife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *