Οι ύποπτες κινήσεις του παρουσιαστή-παραγωγού που τράβηξαν την προσοχή των αρχών

επιδόματα ΤΖΟΚΕΡ νικητής

Αρνείται οποιαδήποτε συσχέτιση ο ίδιος

Σε έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος εμπλέκεται το όνομα του γνωστού παρουσιαστή και τηλεοπτικού παραγωγού ο οποίος φέρεται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης.

Το 75σέλιδο πόρισμα έχει εδώ και τρία εικοσιτετράωρα υποβληθεί στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, με τον επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπο Βουρλιώτη να εισηγείται, κατά πληροφορίες, στον εισαγγελέα την ποινική δίωξη του επιχειρηματία και τηλεοπτικού παραγωγού για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει συστήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να διατηρούσε υπό τον έλεγχό του 13-15 εταιρείες, αρκετές από τις οποίες φέρονται να ήταν «φαντάσματα». Μέσω αυτών φέρεται να έχει εισπράξει επιστροφή ΦΠΑ, τον οποίο όμως δεν κατέβαλε στο κράτος, ως όφειλε.

Έχουν επίσης βρεθεί εικονικά τιμολόγια, με τη ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου να υπολογίζεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος στα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε επίσης: Υπουργείο Ανάπτυξης: Διαψεύδει τα περί επιχορήγησης της εταιρίας του Νίκου Κοκλώνη

Πλην του γνωστού παρουσιαστή, η Αρχή αποδίδει κεντρικό ρόλο σε μια δικηγόρο και κυρίως σε έναν αλλοδαπό συνεργάτη του επιχειρηματία, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος τυγχάνει υπόδικος για υπόθεση ναρκωτικών. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο συγκεκριμένος εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος σε αρκετές από τις εταιρείες του τηλεοπτικού παραγωγού.

Διαβάστε επίσης  Σοκ με νέα μελέτη για τα ταμπόν: Οι κίνδυνοι για την υγεία μας

Η Αρχή φέρεται ακόμη να έχει εντοπίσει ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό προς τραπεζικά καταστήματα της χώρας.

Συνεπεία των παραπάνω, ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τόσο του επιχειρηματία όσο και ακόμη έξι συνεργατών του, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της εταιρείας «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του επιχειρηματία, ο τηλεοπτικός παραγωγός είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής σε επενδυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Δείτε επίσης: Νίκος Κοκλώνης: “Δεν θα σας κάνω την χάρη να μείνουν χωρίς δουλειά 600 άτομα”

Το έργο ήταν προϋπολογισμού 9,9 εκατομμυρίων ευρώ, αφορούσε παραγωγή τηλεοπτικού προϊόντος και θα χρηματοδοτείτο με 2,5 εκατομμύρια ευρώ μετά την ολοκλήρωσή του. Η αίτηση είχε γίνει δεκτή, ωστόσο τα χρήματα δεν εκταμιεύτηκαν. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης όπου αναφέρεται ότι «δεν έχει καμία εμπλοκή στην παρούσα υπόθεση».

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κοκλώνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι επιχειρήσεις του έχουν ελεγχθεί χωρίς να του καταλογιστεί ποτέ κάτι παράνομο. Εξέφρασε την πρόθεσή του να διευκολύνει τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους και απείλησε ότι θα προβεί σε «νόμιμες ενέργειες» εναντίον όσων δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr