Το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο 40 ημερών του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη Μητρόπολη, η οποία ήταν γεμάτη, για το μνημόσυνο 40 ημέρες μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Συγκινημένη η σύζυγός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, γονάτισαν από σεβασμό κατά τη διάρκεια της τελετής.

Το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος είχε χοροστατήσει και στην εξόδιο ακολουθία στις 16 Ιανουαρίου.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μνημόσυνο

Λίγο μετά τις 11:00 έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου, η σύζυγός του Αννα Μαρία, τα παιδιά Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων. Νωρίτερα στη Μητρόπολη έφτασαν οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία και Ειρήνη.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μνημόσυνο

Παρόντες ήταν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί. Μεταξύ αυτών, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μνημόσυνο

Παράλληλα, έξω από την εκκλησία βρέθηκε συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος, ωστόσο οι σημερινές εικόνες δεν θύμισαν σε τίποτα εκείνες από την ημέρα της κηδείας. Μετά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτισε τον κόσμο.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μνημόσυνο

Ακολούθησε καφές, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ενώ αύριο θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μνημόσυνο

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μνημόσυνο

Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI