Οπου φύγει φύγει εν όψει lockdown – Αυξημένη κινητικότητα στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Τι αναφέρει στο thes.gr εκδότης εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζεται και σήμερα στα ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη εν όψει του εθνικού lockdown που πρόκειται να μπει σε εφαρμογή από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου.

Εικόνες αυξημένης κινητικότητας παρακολουθήσαμε και τις προηγούμενες ημέρες με τον κόσμο να εγκαταλείπει το κλεινόν άστυ για περάσει το διάστημα της καραντίνας είτε στην πατρική κατοικία, είτε σε κάποιο εξοχικό, ή ακόμη και φιλοξενούμενος φίλων σε κάποιο χωριό.

“Είναι πολλοί αυτοί που αναγκάζονται να μετακινηθούν μέσα σε αυτή την περίοδο. Για λόγους εργασίας, ιατρικούς, μετάβαση στην μόνιμη κατοικία όπως επίσης και για να προλάβουν κάποια πτήση” αναφέρει στο Thes.gr o κ. Ηλίας Δανιηλίδης, εκδότης εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

“Aναγκαστήκαμε να κάνουμε προσθήκη δρομολογίων”

“Λόγω της αυξημένης ζήτησης αναγκαστήκαμε να κάνουμε προσθήκη δρομολογίων για να εξυπηρετήσουμε αποτελεσματικά το κοινό” προσθέτει ο ίδιος.

Το μάξιμουμ στην πληρότητα σε ένα δρομολόγιο είναι 65%. Αν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη, τότε προτίθεται δρομολόγιο.

Η αυξημένη κινητικότητα από ότι φαίνεται, θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ, στις 12 τα μεσάνυχτα που είναι προγραμματισμένο το τελευταίο δρομολόγιο.

Πάντα με τα απαραίτητα μέτρα αλλά και έγγραφα

Ο κ. Δανιηλίδης επισημαίνει κλείνοντας, πως όλοι όσοι επιθυμούν τα ταξιδέψουν προς οποιονδήποτε προορισμό υποχρεούνται να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναφορικά με την πανδημία, όπως και να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούν τη μετακίνησή τους ούτως ώστε να μπορούν να τα παρουσιάσουν σε πιθανό έλεγχο από την αστυνομία.

Πριν λίγες ώρες μάλιστα το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εξέδωσε ανακοίνωση-ενημέρωση, λόγω της έντονης κινητικότητας, η οποία αναφέρει αναλυτικά:

”ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6/11/2020 με απλά λόγια

Για όσους έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις μετακίνησης:

-Υπάρχουν πολλά δρομολόγια για να ταξιδέψετε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Σχεδόν ΚΑΘΕ ΩΡΑ, επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση! Η εταιρεία μας είναι σε ετοιμότητα να δρομολογήσει ΟΣΑ λεωφορεία κι αν χρειαστούν, ακόμη και κάθε 10 λεπτά.

-Ακριβώς, επειδή δεν γνωρίζουμε τη ζήτηση, δεν κάνουμε κρατήσεις, ούτε διαθέτουμε εισιτήρια μέσω web.

Η διαδικασία για να ταξιδέψετε είναι απλή:

-αν είστε στη Θεσσαλονίκη, πηγαίνετε στο πρακτορείο μας στο Νέο Σιδ.Σταθμό ή στο ΚΤΕΛ Μακεδονία, αγοράζετε το εισιτήριό σας, περιμένετε και …ταξιδεύετε !

-αν είστε στην Αθήνα, πηγαίνετε είτε στον Κηφισό, είτε στο Πεδίον του Άρεως, αγοράζετε το εισιτήριό σας και ταξιδεύετε.

Σας εγγυόμαστε ότι θα βρείτε λεωφορείο και θα ταξιδέψετε !

Τα ΚΤΕΛ δεν φέρουν καμία ευθύνη, για τη συμμόρφωση των επιβατών στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο απαγορεύσεων. Το αν μετακινείστε νόμιμα, είναι ατομική σας ευθύνη και θα πρέπει να ενημερωθείτε επαρκώς από κρατικούς φορείς, πριν αγοράσετε εισιτήριο.

Δικαίωμα μετακίνησης έχουν, ενδεικτικά, όσοι μεταβαίνουν εφάπαξ στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (απαιτείται έγγραφο ΑΑΔΕ), όσοι μεταβαίνουν για λόγους υγείας, για σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους, φαντάροι, ένστολοι, υψηλόβαθμο πολιτικό δυναμικό, προσωπικό υπουργείου Υγείας και άλλες ειδικές ομάδες. Η απόδειξη της ιδιότητας είναι ατομική ευθύνη του μετακινούμενου και όχι του μεταφορέα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *