Ωρωπός: Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό με την ηλικιωμένη και το λάστιχο

Ωρωπός έπλυναν 70χρονη με λάστιχο σε πυλωτή

Ο Εισαγγελέας ζητά την απόδοση ευθυνών

Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό της ηλικιωμένης γυναίκας, την οποία διασώστες έπλυναν με λάστιχο σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό, διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλου, να διενεργήσει έρευνα – σχετικά με την ηλικιωμένη στον Ωρωπό – για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους με πράξεις τους παραβίασαν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα, που τιμωρεί τα βασανιστήρια στην πλημμεληματική τους μορφή.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εικόνες ντροπής, όπου διακρίνονται διασώστες να πλένουν με λάστιχο στην πιλοτή μιας πολυκατοικίας την 70χρονη γυναίκα, αφού πρώτα την έχουν ξεγυμνώσει.

Δείτε επίσης: Ωρωπός: Οι διασώστες υποστηρίζουν πως η γυναίκα τους ζήτησε να την πλύνουν

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, μιλώντας στο Open, σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και μετέφερε όσα του είπαν οι διασώστες: «Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

Όπως έκανε γνωστό «είναι πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου, το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος».