Ουρές έξω από τις τράπεζες (BINTEO)

τράπεζες Ουρές

Νέες εικόνες συνωστισμού σήμερα το πρωί

Αρκετός κόσμος επισκέφθηκε σήμερα τις τράπεζες.

Οι ουρές έξω από τις τράπεζες έγιναν κυρίως από συνταξιούχους που πήγαν να εισπράξουν τη σύνταξή τους αλλά δεν ήταν μόνο αυτοί. Υπάρχει αρκετός κόσμος που επισκέφθηκε ένα κατάστημα τράπεζας για να κάνει τις δουλειές του καθώς δεν μπορεί ηλεκτρονικά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνες από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ορισμένοι από όσους βρίσκονταν στην ουρά μπήκαν ανά δύο στο κουβούκλιο εισόδου στην τράπεζα.

Περίπου 20 λεπτά μετά τις πρώτες εικόνες από την επικίνδυνη ουρά έκανε την εμφάνισή του ένα περιπολικό και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι έκαναν αυστηρές συστάσεις στους παρόντες ενώ παράλληλα έκαναν έλεγχο και στο αν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να βρίσκονται έξω από την τράπεζα.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω τράπεζα λειτουργούν δύο ταμεία για λόγους ασφαλείας με τους υπαλλήλους να προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες στην ουρά να τηρήσουν τους κανόνες ασφαλείας.
Την ίδια εικόνα ωστόσο παρουσίασαν τράπεζες και σε άλλα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά, όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε και τις σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους.

Σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο από την ώρα της αποστολής του μηνύματος για την επιστροφή του πολίτη.

Το σχέδιο της κυβέρνησης σύμφωνα με την εφημερίδα περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033. Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πως θα περιορίσει και τις άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδας, καθώς η εφαρμογή του θα καταργήσει τη γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που συντάχθηκε, όπως στο sms.

Πηγή: ΣΚΑΪ, protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *