Παγώνη: “Η έξαρση της γρίπης θα έρθει μετά τις 25-30 Δεκέμβρη” (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε σήμερα (9/12) το πρωί στο MEGA και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση των ιώσεων στη χώρα μας.

Όπως τόνισε η κα, Παγώνη οι ιώσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Νοέμβριο, νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, ο πόνος στο λαιμό και το πρήξιμο των αδένων.

Ακόμη, ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, όπως η χρήση μάσκας, είχαν βάλει «φρένο» στην έξαρση των ιώσεων.

«Επειδή ήταν σε «ύπνο» το ανοσοποιητικό σύστημα τα πράγματα τώρα είναι διαφορετικά, γιατί έχουν πέσει μαζεμένα. Είναι ο κορωνοϊός, ο οποίος δεν μας ανησυχεί, η γρίπη που ήρθε πολύ νωρίτερα και ο συγκυτιακός ιός RSV. Η έξαρση της γρίπης θα έρθει μετά τις 25-30 Δεκέμβρη. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι συνήθως το peak της γρίπης», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Με τις γιορτές να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, η σύσταση της Ματίνας Παγώνη προς τους πολίτες είναι να χρησιμοποιούν μάσκα στα πολυκαταστήματα, αλλά και να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό πριν επισκεφτούν συγγενικά σπίτια.