Πανελλήνιες 2023: Προκαταρκτική εξέταση για το τηλεφώνημα από… Ρώμη για αλλαγή εξεταστικού κέντρου

Πανελλήνιες Εξετάσεις

Τι θα μπορούσε να πετύχει ο απατεώνας

Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό με το τηλεφώνημα από τη Ρώμη σε υποψήφιο των Πανελληνίων 2023, προκειμένου να ενημερωθεί για δήθεν αλλαγή εξεταστικού κέντρου, διέταξε η εισαγγελία Βόλου.

Το μήνυμα από αυτόματο τηλεφωνητή έλεγε στον μαθητή πως θα λάβει μέσω email ένα λινκ και μόλις το ενεργοποιήσει –βάζοντας όλους τους κωδικούς του- θα ενημερωθεί για το εξεταστικό κέντρο στον Βόλο, όπου θα δώσει Πανελλήνιες.

Η μητέρα του μαθητή που ήταν παρούσα στο τηλεφώνημα, κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια και μίλησε με τον διευθυντή κ. Σαβελίδη, ο οποίος την επόμενη μέρα ενημέρωσε επίσημα την Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά δεν κατέθεσε μήνυση ούτε ο ίδιος ούτε η οικογένεια του παιδιού.

Δείτε επίσης: Πανελλήνιες 2023: Τηλεφώνησαν από… Ρώμη για την αλλαγή εξεταστικού κέντρου – Απίστευτη ιστορία

Ο Διευθυντής και η οικογένεια, θα κληθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ως μάρτυρες. Η προκαταρκτική αφορά παράνομη απόπειρα προμήθειας προς χρήση κωδικών πρόσβασης σε πληροφοριακό σύστημα.

Ο απατεώνας, εάν ο μαθητής έδινε όλα τα στοιχεία που του ζητούσε η πλατφόρμα, θα είχε πρόσβαση στο σύστημα των πανελλαδικών και σε όλα τα δεδομένα των υπολογιστών της οικογένειας.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Πηγή: gegonota.news