Παπαευαγγέλου: “Επείγει ο εμβολιασμός των άνω των 40 ετών”

Την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ξεκίνησε όπως κάθε φορά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας.

Αρχικά έκανε μια αναφορά στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι «αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αυτό που επείγει είναι ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 40 ετών τόνισε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Εχουμε μετατόπιση σε μεγαλύτερες ηλικίες τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου κάνοντας λόγο για αξιοσημείωτη αλλαγή σκηνικού που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες νοσηλείες. Σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αύξηση των εισαγωγών κατά 70% ενώ κάθε μέρα γινόταν περίπου 129 εισαγωγές τη μέρα. Συνολικά σε όλη την επικράτεια νοσηλεύονται πάνω από 1.000 άτομα, είπε.

Στην συνέχεια τόνισε πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων ήταν στο 12% στην Περιφέρεια, ενώ τα νέα κρούσματα διπλασιάστηκαν. Ακόμη ανέφερε πως σε περιοχές όπου οι περισσότεροι που μολύνονται είναι νεότερης ηλικίας, η νυχτερινή διασκέδαση αναφέρεται ως η πιο πιθανή μορφή έκθεσης στον ιό.

«Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας συνέπεσε χρονικά με τις μετακινήσεις των νέων, αλλά και την χαλάρωση των μέτρων προστασίας λόγω διακοπών. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από την βρετανική», είπε ακόμα και τόνισε πως οι ειδικοί εισηγήθηκαν να γίνονται δύο τεστ την εβδομάδα για τους εργαζομένους στον τουρισμό.

Ακόμη συνέστησε στους νέους που γυρνούν από διακοπές να μην εφησυχάζουν με το αρνητικό self test που χρειάζονται για να μπουν στο πλοίο της επιστροφής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *