Παραδέχτηκαν πως συνομιλούσαν με τον “αρχηγό” οι τρομοκράτες – «Ηθελα να κερδίσω χρόνο»

τρομοκράτες εβραϊκό εστιατόριο συναγωγή

Ο 27χρονος δήλωσε ότι υπαναχώρησε αλλά δεν το έδειξε

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την σύλληψη των δύο Πακιστανών τρομοκρατών που επρόκειτο να επιτεθούν σε εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή.

Οι δύο Πακιστανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από περίπου ένα μήνα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής με τον κωδικό «Υάκινθος», οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα παρουσιαστούν την Παρασκευή.

Ωστόσο, οι δύο συλληφθέντες φαίνεται πως έχουν ήδη παραδεχτεί πως συνομιλούσαν με τον 30χρονο «αρχηγό».

Δήλωσε πως υπαναχώρησε, αλλά μιλούσε με τον “αρχηγό”

Μάλιστα, ενώ ο 27χρονος Χαϊντέρ αναφέρει ότι αρχικά δέχθηκε να συμμετάσχει στη δημιουργία του τρομοκρατικού θύλακα, ωστόσο -όπως είπε κατά τη διάρκεια της αφενημέρωσης από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ- υπαναχώρησε, φοβούμενος ότι θα συλληφθεί.

Δείτε επίσης: Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες – Οι απίστευτοι διάλογοι

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο από τον 30χρονο, καθώς ήταν καταζητούμενος για ανθρωποκτονίες και φοβόταν ότι θα έκανε κακό σε συγγενείς του.

Παρ’ όλα αυτά, πάντως, από την ανίχνευση των επικοινωνιών, φαίνεται ότι ακόμη και δύο ημέρες πριν από την προσαγωγή του συνομιλούσε με τον 30χρονο σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση, χωρίς να φαίνεται κάποια… υπαναχώρηση.

Οι διάλογοι που δημοσιοποιήθηκαν, άλλωστε, δεν δείχνουν έναν άνθρωπο που μετάνιωσε για αυτό που είχε «αναγκαστεί» να κάνει, καθώς ζητούσε να βρίσκονται τουλάχιστον 40-50 άτομα στον χώρο και υποσχόταν να στείλει στον «εγκέφαλο» της οργάνωσης φωτογραφίες και βίντεο από νεκρούς και τραυματίες.

Πηγή: iefimerida.gr