Παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό – Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια στο Φαρμακονήσι

Παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας

Σε απόσταση αναπνοής από το Φαρμακονήσι βρέθηκαν τουρκικά αλιευτικά σκάφη, τα οποία από ότι φαίνεται παρενόχλησαν σκάφος του λιμενικού στο Ανατολικό Αιγαίο, από τουρκική ακταιωρό.

Βίντεο που προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δείχνει τα τρία αλιευτικά να βρίσκονται μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και σε πολύ κοντινή απόσταση από το Φαρμακονήσι.

Διαβάστε επίσης: Τουρκικά fake news για το Φαρμακονήσι: “Η ελληνική ακτοφυλακή παρενόχλησε τουρκικά αλιευτικά” (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Έλληνες ψαράδες ενημέρωσαν το λιμενικό για τις κινήσεις των Τούρκων και η αντίδραση ήταν άμεση. Ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής έφτασε στο σημείο για να προσεγγίσει τα τρία τουρκικά σκάφη που είχαν εισβάλει υπό την εποπτεία του τουρκικού περιπολικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού. Μάλιστα στης διάρκεια των επικίνδυνων αυτών ελιγμών, η πλώρη της τουρκικής ακταιωρού λίγο έλειψε να χτυπήσει την πρύμνη του ελληνικού σκάφους.

Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Διαβάστε επίσης  Η ειρωνική απάντηση του Τούρκου υπουργού Αμυνας για τον Γερμανό πρόεδρο και το ντονέρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μαρτυρίες

«Οι Τούρκοι ειδοποίησαν το δικό τους λιμενικό και ήρθε να διώξει το ελληνικό λιμενικό από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, το τούρκικο λιμενικό ήταν δυο μίλια, τουλάχιστον, δυτικά μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ξεπέρασε και το Φαρμακονήσι και πήγαινε» ανέφερε στον ΣΚΑΪ αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Τούρκος καπετάνιος άμεσα ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε στην πορεία του ελληνικού, προκαλώντας την αντίδραση του ελληνικού πληρώματος.

«Τα τούρκικο λιμενικό έκανε γύρω-γύρω στροφές από το δικό μας ελληνικό, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα να τον βουλιάξει» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο αυτόπτης μάρτυρας.

Η ανακοίνωση του λιμενικού

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».