Πατήρ Αντώνιος: «Ψευδείς οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση» γράψει το υπόμνημα του

Κιβωτός του Κόσμου Πατέρας Αντώνιος

Δεν προσήλθε στις εισαγγελείς ο ιδρυτής της ΜΚΟ

Πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο έδωσε εξηγήσεις για τις κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση και ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες, παρέδωσε σήμερα (23/2) ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατήρ Αντώνιος.

Ο πατήρ Αντώνιος, δεν προσήλθε στις δυο εισαγγελείς να παράσχει ο ίδιος τις ανωμοτί εξηγήσεις του αλλά όπως έχει το δικαίωμα από το νόμο εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του, οι οποίοι και κατέθεσαν κατ’ εντολή του το σχετικό υπόμνημα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ιδρυτής της ΜΚΟ με τις έγγραφες εξηγήσεις του αντικρούσει τις βαριές καταγγελίες των δυο νέων ανδρών, ηλικίας 19 και 15 ετών για σεξουαλική κακοποίησή τους υποστηρίζοντας πως αυτές είναι «ψευδείς και αυτοαναιρούμενες».

Μάλιστα, όπως φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημά του την πρώτη καταγγελία του 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση του, την οποία είχε αποκαλύψει το «Θέμα», «αντέγραψε» ο δεύτερος καταγγέλλων ηλικίας 15 ετών. «Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη Κιβωτού, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα» φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του ο πατέρας Αντώνιος και προσθέτει: «Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης».

Δείτε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Οδηγείται στους εισαγγελείς σήμερα (23/2) ο πατήρ Αντώνιος

Στη συνέχεια, όπως φέρεται να υποστηρίζει «με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους». Ακολούθως ο ιδρυτής της Κιβωτού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάνει λόγο για «μεθοδευμένη δράση» του πρώτου καταγγέλλοντος (του 19χρονου), οποίος «περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του» αλλά «ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών».

Ακόμη ο ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη ιερέας χαρακτηρίζει την εις βάρος του δικογραφία «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση» η οποία «επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι παιδιά που «που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν». Καταλήγοντας ο ιδρυτής της ΜΚΟ φέρεται να υπογραμμίζει στο υπόμνημά του: «Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής. Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της».

Πηγή: protothema.gr