Πάτρα: «Αδύνατον να χορηγήθηκε τόση ποσότητα κεταμίνης από τους γιατρούς» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα υπόθεση τριών παιδιών

Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη

Για το πόρισμα της δολοφονίας της Τζωρτζίνας με κεταμίνη μίλησε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Όπως επισήμανε ο κ. Γαλεντέρης, η κεταμίνη που αποδείχτηκε πως σκότωσε την 9χρονη, πρέπει να της χορηγήθηκε ενδοφλέβια καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκαλέσει τοξικά φαινόμενα, όπως είναι η ανακοπή, αλλά και να μπει στη ροή του αίματος σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο δράσης της τοξικής ουσίας, ο ιατροδικαστής εξήγησε πως με την ενδοφλέβια χορήγηση η δράση ξεκινά στα 2′ και κορυφώνεται στα 5′, ενώ ενδομυικά η δράση κορυφώνεται στο 10λεπτο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, ο κ. Γαλεντέρης απάντησε πως η ασφυξία στο παιδί προκλήθηκε από την κεταμίνη.

Διαβάστε επίσης  Απίστευτο περιστατικό: 7χρονος σκηνοθέτησε τον ξυλοδαρμό 8χρονου και τον ανέβασε στο TikTok

«Η καταστολή του αναπνευστικού κέντρου είναι ένα είδος ασφυκτικού θανάτου, μπορεί να μη γίνεται μηχανικά αλλά χημικά. Σημάδια βίας στο εξωτερικό του προσώπου δεν προέκυψαν» είπε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως η εν λόγω ποσότητα κεταμίνης είναι αδύνατον να χορηγήθηκε από τους γιατρούς, καθώς αυτό γίνεται μονάχα όταν θέλουν να κρατήσουν έναν οργανισμό στη ζωή και όχι στη διαδικασία ανάνηψης.

Πηγή: megatv.com