Πάτρα: «Αλλιώς μας τα είπε εμάς» λένε οι Ρομά για τον 35χρονο που είπε τα κάλαντα και τον πυρπόλησαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα

Ο 35χρονος προσπάθησε να κλείσει το θέμα

Την άκρη του νήματος του περιστατικού στην Πάτρα, όπου ανάγκασαν 35χρονο Ρομά με νοητικά προβλήματα να μπει γονατιστός τα κάλαντα ενώ έπειτα τον πυρπόλησαν, ζητάνε οι Ρομά της πόλης.

Το θέμα από την Πάτρα προκάλεσε αίσθηση σε ολόκληρη τη χώρα. Σε βίντεο από συνεργείο της πόλης, ένας 35χρονος Ρομά, εμφανιζόταν να λέει τα κάλαντα γονατιστός και κάποια στιγμή να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά που κάποιοι είχαν ανάψει κοντά του. Μετά τον σάλο, ο ίδιος προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα. Έκανε λόγο για μια πλάκα με τη σύμφωνη γνώμη του. Όμως Ρομά που ζουν στην Πάτρα τονίζουν πως αρχικά ο ίδιος τα περιέγραφε διαφορετικά. Όπως λένε επέστρεψε σε κακή κατάσταση, έντονα ενοχλημένος από αυτά που είχε ζήσει. Κάποιοι που τον γνωρίζουν, μιλούν για προσπάθεια συγκάλυψης των όσων έγιναν, επειδή ο 35χρονος δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του, με ανθρώπους που ξέρει και που κατά καιρούς του δίνουν λίγα χρήματα.

«Αν δώσεις στον Σταύρο 1 ευρώ θα κάνει κωλοτούμπες» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ρομά στην Πάτρα Μάριος Κουτρουμπάνος, για τα όσα συνέβησαν με τον 35χρονο Σταύρο, ο οποίος γονάτισε για να πει τα κάλαντα σε επιχείρηση της Πάτρας στην περιοχή του Γλαύκου και στη συνέχεια κάποιοι έβαλαν φωτιά και ο ίδιος έδινε μάχη να την σβήσει.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη φωτιά στον 35χρονο Ρομά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο 35χρονος μιλώντας στους δημοσιογράφους χθες παραδέχθηκε ότι του έβαλαν φωτιά ρίχνοντας στο παντελόνι του εύφλεκτο υλικό, αλλά όπως είπε το έκαναν για πλάκα με τη δική του συγκατάθεση. Ωστόσο σύμφωνα με άλλους Ρομά στην γειτονιά του, άλλα έλεγε το Σάββατο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά το συμβάν!

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στην Ανω Ηλιούπολη

Οι ισχυρισμοί του και τα όσα δήλωσε με σκοπό να μην αποκαλυφθούν οι πρωταγωνιστές του συμβάντος δεν έπεισαν την Εισαγγελία. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γιώργος Μπισμπίκης έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό με τον 35χρονο.

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα Πελοπόννησος ότι ανεξάρτητα από τα δημοσιεύματα και τη φερόμενη ως κατάθεση του 35χρονου, που είδε το φως της δημοσιότητας, από την πλευρά της Εισαγγελίας θα διερευνηθεί η όλη υπόθεση σε βάθος, τόσο ως προς τη διάσταση της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στον 35χρονο, όσο και ως προς το ενδεχόμενο ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Από την κατάθεση του 35χρονου φαίνεται πως επισκεπτόταν τακτικά την εν λόγω επιχείρηση για να παίρνει σίδερα και υποστήριξε πως του έδωσαν οι παριστάμενοι 20 ευρώ. Το πρωί της Τρίτης (03-01-2022) και μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκλήθηκε, ο Ρομά πήγε αυτοβούλως στην αστυνομία και εκεί είπε τα εξής: «Τα παιδιά αυτά είναι φίλοι μου και πηγαίνω συχνά στην αντιπροσωπεία. Κανείς δεν με προσέβαλε και κανείς δεν μείωσε την προσωπικότητα και την τιμή μου. Μαζευόμαστε συχνά και κάνουμε πλάκες.

Το έκανα από μόνος μου και εκείνη την ημέρα είχα πιει λίγο παραπάνω. Η φωτιά δεν ήταν πάνω μου αλλά στο πάτωμα και δεν έχω τραυματιστεί. Μου έδωσαν χρήματα που είπα τα κάλαντα. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει να τονιστεί πως ο εκπρόσωπος των Ρομά Μάριος Κουτρουμπάνος, μαζί με άλλους συναντήθηκαν με τους «βιντεολήπτες» στην επιχείρηση του Γλαύκου και όταν ζήτησε εξηγήσεις εκείνοι του απάντησαν πως «τι σε ενδιαφέρει από την στιγμή που ο Σταύρος λέει πως δεν μας κάνει μήνυση και πως το όλο σκηνικό ήταν πλάκα»!

Πηγή φωτογραφίας: pelop.gr

Πηγή: newsit.gr