Πάτρα: Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για νέες συλλήψεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, καθώς δεν απολύεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν  νέες συλλήψεις.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην υπόθεση, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και για συλλήψεις και για διώξεις, υπό προϋποθέσεις φυσικά.

Για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας κατηγορείται η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Λείπει όμως ένα κομμάτι από το παζλ… Η κεταμίνη, η προμήθεια της οποίας αποτελεί καθοριστικό σημείο στην υπόθεση που ερευνά η 18η τακτική ανακρίτρια.

Πώς βρήκε την κεταμίνη η 33χρονη; Από ποιον την προμηθεύτηκε; Και αυτός που της την έδωσε γνώριζε ότι θα έκανε κακό στο παιδί της ή της την έδωσε εν αγνοία του;

Την ίδια ώρα, τρέχει η εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της μικρής Ίριδας.

Κομβικής σημασίας θεωρείται το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές προς τα τέλη Μαΐου.

Εάν οι έμπειροι ιατροδικαστές καταλήξουν πως οι θάνατοι οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια, τότε θα πρέπει να απαντηθούν διαδοχικά ερωτήματα.

Ποιος τέλεσε το έγκλημα, ποιος βοήθησε αυτόν που το έκανε, ποιος γνώριζε και τι; Ενδεχομένως λοιπόν να έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, όμως όλα εξαρτώνται από τα συμπεράσματα στο πόρισμα των ιατροδικαστών.

Η νέα ιστοπαθολογική εξέταση στη μικρή Ίριδα από τους έμπειρους ιατροδικαστές της Αθήνας, Καρακούκη και Καλόγρηα, είναι το κλειδί που θα δώσει απαντήσεις και θα ξεκαθαρίσει εάν ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εγκληματική ενέργεια, όπως τονίζει εδώ και μέρες ο Γρηγόρης Λέων.

Διαβάστε επίσης  Αγριος ξυλοδαρμός μεταξύ 14χρονων - Ηθελε να την πετάξει στη θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αυτή την κατεύθυνση θα σταλούν από το πανεπιστημιακό εργαστήριο των Ιωαννίνων τα «πλακίδια» με τους ιστούς της καρδιάς της άτυχης Ίριδας που βρέθηκε νεκρή στην κούνια της, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 21 Μαρτίου 2021, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» ερευνητές της υπόθεσης θεωρούν ότι: «Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν το πόρισμα για τις αιτίες θανάτου της μικρής Ίριδας ήταν διαφορετικό.

Προφανώς έχουμε να κάνουμε με ένα λανθασμένο πόρισμα αφού τέτοιου είδους ανυπαρξίες φλεφοκόμβων και κολποκοιλιακών κόμβων έχουν καταγραφεί απειροελάχιστες σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία 50ετία και δεν θα επέτρεπε την επιβίωση του μωρού, ούτε για λίγες ώρες».

Τα λάθη και οι παραλείψεις των Αρχών μετά τον θάνατο της μικρής Ίριδας, σήμερα έναν χρόνο μετά, ίσως ανοίξουν τον δρόμο για νέες διώξεις.

Υπενθυμίζεται πως η Τζωρτζίνα βρέθηκε νεκρή πριν από ένα χρόνο στην κούνια της. Μέσα στο διαμέρισμα στην Πάτρα, βρισκόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της και η μικρή Τζωρτζίνα.

Η Μαλένα το 2019, πέθανε στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν, μια μέρα που οι γιατροί σκέφτονταν να της δώσουν εξιτήριο. Και τότε όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, μαζί της, ήταν η μητέρα της.

Την ίδια ώρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου από τον Κορυδαλλό που βρίσκεται προφυλακισμένη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ζητά εκ νέου γονιδιακό έλεγχο παρά το γεγονός πως οι δύο προηγούμενοι δεν έδειξαν κληρονομικό ζήτημα.