Πάτρα: Χειρούργος αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη ασθενή που τελικά είχε σκωληκοειδίτιδα

Πάτρα νοσοκομείο

Η κοπέλα αναγκάστηκε να μεταβεί σε άλλο νοσοκομείο

Καταγγελία για τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων κάνει μια νοσηλεύτρια, η οποία περιέγραψε ένα συμβάν κατά το οποίο χειρούργος αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη ασθενή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Το περιστατικό περιγράφει η νοσηλεύτρια που συνόδευε την ανήλικη και όπως είπε αναγκάστηκε τελικά να φύγει από από το νοσοκομείο του Ρίου και να μεταβεί σε άλλο νοσοκομείο, αφού ο εφημερεύων χειρουργός δεν εξέταζε την κοπέλα.

Σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια,  έφτασε μαζί με την κόρη της και την ανήλικη στο ΠΓΝΠ στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας, με οξεία κοιλία, πυρετό 38,1 και αρνητικό τεστ κορονοϊού. Οι παθολόγοι παρέπεμψαν τρεις φορές το περιστατικό στον χειρουργό, ο οποίος όμως αρνείτο να την εξετάσει. Όπως είπε «ο συγκεκριμένος δεν δεχόταν να δει περιστατικά που δεν τους είχανε πάρει αίματα, Ro θώρακος, u/s, κ.λπ. δηλαδή έπρεπε οι παθολόγοι να κάνουν την “λάντζα” και μετά θα μας δέχονταν».

Η γυναίκα πήρε την μικρή και έφυγαν για άλλο νοσοκομείο. Το παιδί χειρουργήθηκε τελικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα. Είχε σκωληκοειδίτιδα μαζί με μια αιματηρή κύστη στην αριστερή ωοθήκη. Οι γιατροί εκεί τους ενημέρωσαν πως 24 ώρες αργότερα θα είχαν τα χειρότερα.

Τόσο η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, όσο και ο Δ. Μπάκος, διερευνούν την καταγγελία.

Διαβάστε επίσης
Σοκ: Πεθερά "έπιασε στα πράσα" την νύφη της με εραστή στο γαμήλιο γλέντι

Το περιστατικό έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την είδηση ότι ένας 49χρονος ξεψύχησε στους δρόμους της Πάτρας γιατί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» αρνήθηκαν να τον δεχτούν αφού το νοσοκομείο δεν εφημέρευε.