Πάτρα: Καταθέτει στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης

O Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας εμφανίζεται βέβαιος πως η μικρή Μαλένα θα δώσει απαντήσεις για την πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Παράλληλα, το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να καταθέσει στην 18η ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που ανέλαβε την υπόθεση του θανάτους της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Το δεύτερο παιδί θα ξεκλειδώσει τα πάντα. Θα ξεκλειδώσει και το ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έδρασαν για να καταλήξουν αυτά τα τρία παιδιά. Με την υπόθεση αυτή δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα», δήλωσε ο κ. Λέων στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο γνωστός ιατροδικαστής η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του τρίτου παιδιού έχει ορίσει επιπλέον και σύμβουλο ιατροδικαστή:

«Ουσιαστικά αυτό που τώρα περιμένουμε είναι τους δύο συναδέλφους που θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις δύο πραγματογνωμοσύνες και τις μαρτυρίες των δύο συναδέλφων που αρχικά έκαναν αυτή τη διαδικασία. Ο τρίτος πραγματογνώμονας, θα κληθεί κάποια στιγμή να δώσει εξηγήσεις για να μη έχουμε κανένα σύννεφο και σκιά στην υπόθεση».

Μιλώντας για την Ίριδα και τη Μαλένα ο κ. Λέων τόνισε ότι «θα υπάρχει σαφέστατο αίτιο θανάτου και στις δύο περιπτώσεις». Και όπως είπε, «το μοτίβο φαίνεται να είναι το ίδιο, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι η Τζωρτζίνα ουσιαστικά βασανίστηκε με ένα και μόνο εξωγενή παράγοντα αυτό της κεταμίνης».

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος χωρίς όρους αστυνομικός που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

«Η δράστιδα ή οι δράστες έχουν χρησιμοποιήσει κοινά στοιχεία τα οποία φαίνονται» τόνισε ο κ. Λέων.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Υπενθυμίζεται πως στις 12 Μαΐου ο κ. Μπουζιάνης παρέδωσε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής την Ιατροδικαστική του Έκθεση για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και το συμπέρασμα του ιατροδικαστή ότι η χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα ήταν ενδοφλέβια.

Και αυτό γιατί ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι η κεταμίνη να μπήκε στον ορό του παιδιού ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Το ενδεχόμενο αυτό δημιουργεί ένα κάποιο «χρονικό παράθυρο» για το έγκλημα, καθώς ο θάνατος της 9χρονης επήλθε σε διάστημα μόλις 10 λεπτών από τη στιγμή που της χορηγήθηκε το φαρμακευτικό σκεύασμα.

Εκτιμάται δε, πως η δραστικότητα της κεταμίνης αυξήθηκε ακόμη περισσότερο λόγω του κοκτέιλ φαρμάκων που λάμβανε η Τζωρτζίνα, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο κ. Σωτήρης Μπουζιάνης ανίχνευσε στην Τζωρτζίνα ποσότητα κεταμίνης των 6,5 mg/Ml.

Κατά την έρευνα έγινε σύγκριση της υπόθεσης της 9χρονης με συνολικά 114 περιπτώσεις θανάτων, που αφορούν σε ανθρώπους στους οποίους είχε χορηγηθεί κεταμίνη πριν καταλήξουν.

Από τις 114 περιπτώσεις θανάτων από κεταμίνη που υπήρχαν στη διεθνή βιβλιογραφία προέκυψε ότι ο μέσος όρος της ποσότητας κεταμίνης που βρέθηκε στους οργανισμούς των θανόντων ήταν 2,4 mg/Ml.

Αυτό σημαίνει ότι στην Τζωρτζίνα ανιχνεύτηκε τριπλάσια ποσότητα από το μέσο όρο.

Στο πόρισμα έγινε επίσης σύσταση να ληφθούν και τρίχες από το παιδί.