Πάτρα – Λέων: Τι αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής για τον θάνατο της Ίριδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέες εξελίξεις έρχονται στην δημοσιότητα μέσα από την εκπομπή “Φως στο Τούνελ”, σχετικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων υποστήριξε ότι πέρα από τα ιατροδικαστικά ευρήματα για την περίπτωση της Ίριδας υπάρχει και ένα πειστήριο.

«Το πανάκι είναι ένα βασικό πειστήριο, που από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται ότι είναι οροαιματηρό υγρό, σημαίνει ότι αυτό το πανί μπήκε στο στόμα του παιδιού από το δράστη, παρέμεινε για αρκετή ώρα, γιατί πρέπει να πούμε ότι για να “σκάσει” ο πνεύμονας χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

«Δηλώνει αυτή την παρατεταμένη προσπάθεια που φέρνει τη βλάβη στον εγκέφαλο και τις ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Διαβάστε επίσης  Δίκη για Μαλένα και Ιριδα: Ο Δασκαλάκης καταθέτει μήνυση στην αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων, ο χρόνος που χρειάζεται για να χάσει τη ζωή του ένα παιδί με φραγμό των αναπνευστικών οδών είναι περίπου ένα λεπτό.

«Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας βασανιστικός θάνατος, που ο δράστης είναι αποφασισμένος, καθώς έχει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να άρει την απόφραξη» συμπλήρωσε.