Πάτρα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες θυμάτων στη νέα υπόθεση revenge porn

Πάτρα

Μεγάλος είναι ο σάλος που έχει προκληθεί

Μεγάλος είναι ο σάλος που έχει προκληθεί στην Πάτρα και γενικότερα στο πανελλήνιο μετά και την υπόθεση revenge porn που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Μέσω ενός link που περιλαμβάνει 1.000 περίπου βίντεο και φωτογραφίες, έχουν διαρρεύσει, μέσω ειδικής εφαρμογής αποστολής ηλεκτρονικών αρχείων, προσωπικές στιγμές 141 γυναικών.

Δύο γυναίκες μίλησαν και περιέγραψαν το δράμα που βιώνουν: «Το σοκ που μπορεί να προκαλέσει σε μία γυναίκα δεν περιγράφεται. Είναι μικρή η πόλη, είναι ντροπιαστικό όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους γονείς μου! Όταν βρισκόμασταν (με πρώην σύντροφο), κάποιες φορές μου είχε ζητήσει να τραβήξουμε βίντεο και όταν του είπα να χωρίσουμε μετά από έναν μήνα δημοσιεύτηκαν τα βίντεο! Θα κινηθώ νομικά, δεν ξέρω αν έχει νόημα, γιατί και παλιότερα που είχα πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεν είχε γίνει κάτι. Θέλω να βρω μία λύση να σταματήσει ο διασυρμός που γίνεται».

Η δεύτερη γυναίκα είναι 24 ετών και είδε τα βίντεο στην εφαρμογή. Τα έδωσε πρώην σύντροφός της: «Του είχα εμπιστοσύνη και τα έστειλα. Τώρα τι θα πω στους γονείς μου που σίγουρα θα το μάθουν; Ντρέπομαι πάρα πολύ. Με ενημέρωσε για την ύπαρξη αυτού του υλικού ένας φίλος μου. Λέγοντάς μου ότι το είχε δει και ότι… ήμουν μέσα σε αυτό. Η 24χρονη όσο μιλούσε έκλαιγε συνεχώς. Δεν μπορούσε να μιλήσει, αφού στη σκέψη της βρισκόταν συνεχώς αυτό που είχε πάθει από τον πρώην της.

Διαβάστε επίσης  Μυστήριο με το ζευγάρι που έκοψε τις φλέβες του στα Εξάρχεια - Τι εξετάζουν οι αρχές

Μία τρίτη γυναίκα, η οποία είναι επιστήμονας και είχε στείλει κάποιες φωτογραφίες στον πρώην σύντροφό της, θα κινηθεί νομικά απέναντί του. Ήδη ανέθεσε την υπόθεση σε δικηγόρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, pelop.gr.

Στο μεταξύ το συγκεκριμένο «cloud» κατέβηκε άρον άρον από το mega play. Όμως εκτιμάται ότι αρκετοί έχουν σώσει στο κινητό τους το αρχείο με τα εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες.

Τo υλικό διατίθεται μέσω της εφαρμογής «mega play» που χρησιμοποιείται για αποστολή μεγάλων σε όγκο αρχείων. Με αυτό τον τρόπο άνδρες μπορούν εύκολα να έχουν στο κινητό τους το συγκεκριμένο αρχείο με τις 141 γυναίκες σε «φακέλους», αρκεί να γνωρίζουν κάποιον που το έχει.

Η δυσκολία ως προς την νομική αντιμετώπιση του θέματος με τους 141 «φακέλους» είναι ότι το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει «αναρτηθεί» στο διαδίκτυο αλλά κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό. Άρα η απόδειξη για το ποιος το μοιράζει, ποιος το χρησιμοποιεί και ποιοι έκαναν την βιντεοσκόπηση είναι δύσκολη.

Κάποια από αυτά τα βίντεο είχαν σταλεί και μέσω messenger σε πολλούς παραλήπτες. Που σημαίνει ότι η διαπόμπευση κάποιων από τα 141 κορίτσια έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.