Πάτρα – Τι αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής: “Υπάρχει μια πάλη”

Πάτρα παιδιά

“Δεν μπορεί το σώμα να μείνει ακίνητο”

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρα, καθώς παραμένουν με ερωτηματικά οι θέσεις που εντοπίστηκαν τα νεκρά παιδιά.

Η Μαλένα, η Τζωρτζίνα και η Ιριδα βρέθηκαν σε «περίεργες θέσεις», χωρίς πνοή στα κρεβάτια τους από γιατρούς και συγγενείς και οι θέσεις αυτές δίνουν νέα διάσταση στο θρίλερ της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή Live News η Ίριδα ήταν αρχικά ξαπλωμένη κατά μήκος του στρώματος με το κεφάλι της πάνω στο μαξιλάρι και σκεπασμένη.

Το βρέφος βρέθηκε στις 10.30 το πρωί στην κούνια του κάθετα στο στρώμα και ξεσκέπαστο. Τα μάτια της Ίριδας ήταν μισάνοιχτα, ενώ το μαξιλάρι ακουμπούσε το δεξί της χέρι.

Η 3,5 ετών Μαλένα ήταν αρχικά ξαπλωμένη ανάσκελα παρουσία της μητέρας της με πανάκι στα πόδια της. Όταν μπήκαν οι γιατροί την βρήκαν σε πλάγια θέση, ενώ είχε ξαναπάρει το πανάκι στα χέρια της και τα χείλη της ήταν μπλε.

Η Τζωρτζίνα αρχικά ήταν ξαπλωμένη σωστά στο κρεβάτι με κεφάλι στο μαξιλάρι και βρέθηκε ωχρή και χωρίς σφυγμό.

Η 9χρονη δεν ανταποκρινόταν, βρέθηκε στη μέση του κρεβατιού, σε πλάγια θέση και χωρίς το ρινικό οξυγόνο, ενώ χωρίς ένδειξη ήταν και το παλμικό οξύμετρο.

Διαβάστε επίσης
Πάτρα: Είχε ατύχημα με το πατίνι του και στο νοσοκομείο συνελήφθη για ναρκωτικά

Πάτρα: «Υπάρχει μια πάλη» λέει ο ιατροδικαστής για την αλλαγή θέσεων των παιδιών

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στην εκπομπή του Mega σχολίασε τις αλλαγές θέσης των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναφορά περί ασυνήθιστης θέσης των παιδιών. Αν το λάβουμε υπόψιν μας σαν δεδομένο τότε μπορούμε να συνδυάσουμε και να πούμε ότι προηγήθηκε κάποια πάλη ή κινητικότητα και έρχεται σαν ένα μικρό κομμάτι που συμπληρώνει το παζλ.

Δεν μπορεί το σώμα να μείνει ακίνητο, υπάρχει μία πάλη, μία αντιπαλότητα θύματος και θύτη και η τροποποίηση στάσης και θέσης είναι αναμενόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις».

Ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη, ο κύριος Γαλεντέρης κλήθηκε να ελέγξει τα αιτία θανάτου της. Όπως τόνισε και ο ίδιος, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από τις συνθήκες θανάτου της Ευγενίας Κούτρα.

Μετά από έρευνα που έγινε στον ιατρικό της φάκελο δεν φαίνεται να λάμβανε την φαρμακευτική αγωγή για τις ασθένειες που είχε, με τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι δύο: γιατί τα φάρμακα δεν είχαν συνταγογραφηθεί και αν είχαν συνταγογραφηθεί, αν τα έπαιρνε ή όχι.