Πάτρα: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τους θανάτους της Ιριδας και της Μαλένας

Πάτρα μνήμα παιδιά

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών

Από σήμερα, κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που διερευνά την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου βρίσκεται στην Πάτρα.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν υπό άκρα μυστικότητα στην Πάτρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο τελευταίος κύκλος των καταθέσεων, που αφορούν περιστατικά και συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους η Μαλένα και η Ίριδα.

Την είδηση μεταδίδει το pelop.gr, που σημειώνει ότι για να τηρηθεί η μυστικότητα της διαδικασίας παραμένει άγνωστο εάν θα μεταβούν οι μάρτυρες στο αστυνομικό ή δικαστικό Μέγαρο, χωρίς και ν’ αποκλείεται η εξεύρεση άλλου χώρου, ώστε να ληφθούν οι καταθέσεις.

Πηγές που επικαλείται η “Πελοπόννησος” αναφέρουν ότι ενδέχεται να μην χρειαστεί η ολοκλήρωση του κύκλου των 10-12 μαρτύρων που έχει διαρρεύσει ότι πρόκειται να καταθέσουν. Πάντως, οι πλέον κρίσιμοι μάρτυρες έχουν ειδοποιηθεί ή πρόκειται εντός της ημέρας να κληθούν για ν’ αρχίσει η διαδικασία των καταθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από μερικές ημέρες η εκπομπή “Το Πρωινό” στον ΑΝΤ1, τα 10 άτομα που θα κληθούν για κατάθεση είναι:

Ο Μάνος Δασκαλάκης, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η Ελένη Λεγάτου (μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου), ο πατριός της κατηγορούμενης, ο πατέρας του Μάνου (Γιώργος Δασκαλάκης), η μητέρα του Μάνου (Ελένη Νταβλούρου), η “νονά” της Τζωρτζίνας, ο “Γιαννάκης” (η εξωσυζυγική σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου), μία γειτόνισσα του ζευγαριού (η οποία είχε κρατήσει την Τζωρτζίνα για κάποιες ημέρες), καθώς και η “νταντά” της Τζωρτζίνας (φιλικό πρόσωπο των Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη που κρατούσε συχνά την Τζωρτζίνα όταν για κάποιο λόγο το παιδί να απομακρυνθεί από το σπίτι του).

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε βιασμό από 32χρονο άνδρα σε φεστιβάλ

Στο τέλος της εβδομάδας το πόρισμα για Μαλένα και ΊριδαΗ εξιχνίαση του θρίλερ με τους αιφνίδιους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από την Πάτρα, φαίνεται πως μπαίνει στην τελική ευθεία. Τη στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, όλα δείχνουν πως σύντομα θα υπάρξουν σαφείς απαντήσεις και για τα άλλα δύο κοριτσάκια της οικογένειας, την Μαλένα και την Ίριδα. Και αυτό γιατί η παράδοση του πορίσματος των ιατροδικαστών θεωρείται πλέον θέμα μερικών 24ωρων.

Οι δύο ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς, αναμενόταν ότι θα παρέδιδαν το εν λόγω πόρισμα της τοξικολογικής επανεξέτασης των δειγμάτων που ελήφθησαν από τη Μαλένα και την Ίριδα, στις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, αυτό τελικά θα παραδοθεί προς τα τέλη της εβδομάδας στην Ασφάλεια Αττικής που διερευνά την μυστηριώδη υπόθεση, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες.

Πηγές σημειώνουν ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό οι δύο ιατροδικαστές έχουν καταλήξει στην αιτία θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Τονίζουν, δε, ότι το πόρισμα δεν θα μιλά για “παθολογικά αίτια”. Δηλαδή, επί της ουσίας θα καταρρίπτονται οι δύο προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους των δύο κοριτσιών, που κατέληξαν πριν από την Τζωρτζίνα.

Οι ιατροδικαστές χρειάστηκε να κάνουν και αυτοψία στους χώρους όπου έχασαν τη ζωή τους τα δύο παιδάκια, προκειμένου να φτάσουν σε ένα ασφαλές και σαφές συμπέρασμα. Η αυτοψία, ιδίως στα νοσοκομεία, φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο. Αφού παραδώσουν το πόρισμα στις αστυνομικές Αρχές, τότε θα ξεκινήσει και η έρευνα σε ένα άλλο επίπεδο, πλέον, ώστε να εντοπιστούν τα πρόσωπα εκείνα που μπορεί να ευθύνονται για τον θάνατό τους και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.