ΠΕΔΚΜ: Δωρεά υγειονομικού υλικού και ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία αναφοράς covid της Θεσσαλονίκης

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), ύστερα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. της, προχωρά στην προμήθεια και δωρεά υγειονομικού υλικού και ιατρικού εξοπλισμού, ύψους 100.000 ευρώ, προς τα τέσσερα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς covid της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στην ίδια απόφαση επισημαίνεται, παράλληλα, ότι στο μέλλον θα ενισχυθούν και άλλα δημόσια νοσοκομειακά ιδρύματα, καθώς, όπως ανέφεραν οι δήμαρχοι, η μάχη με τον κορονοϊό δεν θα τελειώσει σύντομα.

«Η ΠΕΔΚΜ στηρίζει έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που αυτήν την περίοδο δοκιμάζονται πολύ σκληρά», επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε γενικευμένη συζήτηση για την έξαρση της πανδημίας στην περιοχή, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και των δημάρχων του νομού. Παράλληλα έγινε αναφορά στα προβλήματα που ανέκυψαν κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, επισημαίνοντας την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων, αλλά και την καλύτερη διαχείριση του δημοτικού προσωπικού, κρίσιμων υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, η δημοτική αστυνομία και οι κοινωνικές δομές.

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ εξέδωσε, άλλωστε, ψήφισμα στο οποίο εκφράζει δημόσια ευγνωμοσύνη στο υγειονομικό σύστημα της Περιφέρειας, ζητά την πιστή τήρηση των περιοριστικών μέτρων και την εντατικοποίηση των ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία και καλεί την πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διαχείριση του προσωπικού των δημοτικών υπηρεσιών που είναι υποστελεχωμένες και την άμεση οικονομική ενίσχυση των Δήμων. Παράλληλα διατυπώνει αίτημα για την ενημέρωση των δημάρχων για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων στις περιοχές τους και την πλήρη υγειονομική εικόνα για τον δήμο τους, υπογραμμίζει την ανάγκη συνεργασίας με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες και σημειώνει ότι πρέπει να εγκατασταθούν κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στους Καλλικρατικούς Δήμους.

Διαβάστε επίσης  Υπουργείο Εθνικής Αμυνας: Παραχωρεί 150 στρέμματα παλιού στρατοπέδου για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Απευθύνει, τέλος, έκκληση για την κατεπείγουσα ενίσχυση συνολικά των υγειονομικών δομών, την αξιοποίηση κάθε πρόσφορου χώρου, την χορήγηση στους δήμους της δυνατότητας να ενισχύουν τα νοσοκομεία σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας και όχι στενά εντός των διοικητικών ορίων τους και την ισότιμη κατανομή των δωρεών στα νοσοκομειακά ιδρύματα όλης της χώρας.

Ακόμη, η ΠΕΔΚΜ, υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση του δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, για την υποβολή αιτήματος στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα προκειμένου να κινηθεί το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας με έτοιμα γεύματα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως λειτούργησε με επιτυχία και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *