Πειθαρχική έρευνα για την καταγγελία 17χρονου πως τον βίαζαν σε κελί

Νικηφόρος Δράμας φυλακές νικηφόρου δράμα δήμος παρανεστίου

Ο ανήλικος κατονόμασε πέντε άτομα που τον κακοποιούσαν σεξουαλικά

Πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα μετά την καταγγελία 17χρονου από το Ηράκλειο πως τον κακοποιούσαν σεξουαλικά πολλά άτομα σε κελί του σωφρονιστικού καταστήματος νέων στην Κασσαβέτεια της Μαγνησίας πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο 17χρονος από το Ηράκλειο αποφυλακίστηκε στις 17 Μαρτίου του 2023 από το ειδικό κατάστημα κράτησης νέων και λίγες ημέρες αργότερα, μαζί με τους γονείς του προσήλθε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου όπου κι έκανε την καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Μάλιστα, κατονόμασε 5 άτομα τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, κακοποιήσαν σεξουαλικά εκτός από τον ίδιο κι ένα ακόμα παιδί.

Δείτε επίσης: Σοκαριστική καταγγελία 17χρονου – «Μαμά, με βίαζαν κάθε βράδυ στο κελί»

Σύμφωνα με πήγες, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ενημερώθηκε σήμερα Πέμπτη (4.5.2023) από τα ΜΜΕ για την υπόθεση και απευθύνθηκε άμεσα στην εισαγγελία πρωτοδικών Βόλου, όπου διεξάγει την πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα για την καταγγελία του παιδιού.

Ο 17χρονος παρέμεινε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κασσαβέτειας για περίπου 6 μήνες, ενώ όπως αναφέρουν οι δικοί του από την ημέρα που επέστρεψε στο σπίτι του είναι κλεισμένος συνεχώς σε αυτό και μιλάει μόνο σε συγγενικά του πρόσωπα.