Πέθανε ο καθηγητής νομικής του ΑΠΘ Βαγγέλης Βασιλακάκης

Βασιλακάκης ΑΠΘ

Ο αποχαιρετισμός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

“Εφυγε” από τη ζωή ο καθηγητής του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης Βαγγέλης Βασιλακάκης.

Ο εκλιπών ήταν δικηγόρος από το 1981 (από το 1992 δικηγόρος στον Αρειο Πάγο) και συμμετείχε σε ειδικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως, «ήταν μια σοβαρή, υπεύθυνη, έγκυρη, κοσμοπολίτικη παρουσία με μεγάλο θεωρητικό βάθος και έντονη πρακτική δραστηριότητα ιδίως στο πεδίο της διεθνούς διαιτησίας».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος λέει: «Έφυγε σήμερα ο Βαγγέλης Βασιλακάκης, καθηγητής του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποχώρησή του στις 31 Αυγούστου από την ενεργό υπηρεσία.

Για τη νομική κοινότητα ο καθηγητής Ευάγγελος Ν. Βασιλακάκης ήταν μια σοβαρή, υπεύθυνη, έγκυρη, κοσμοπολίτικη παρουσία με μεγάλο θεωρητικό βάθος και έντονη πρακτική δραστηριότητα ιδίως στο πεδίο της διεθνούς διαιτησίας. Ένας άξιος συνεχιστής της γραμμής του Δημητρίου Ευρυγένη».

Διαβάστε επίσης  «Low-g emulsions»: Το πρωτοποριακό πείραμα των χημικών του ΑΠΘ σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (ΦΩΤΟ)

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται και στην προσωπική του σχέση με τον Βαγγέλη Βασιλακάκη καθώς όπως λέει ήταν συμμαθητές και φίλοι κατά τα σχολικά τους χρόνια, αλλά και αργότερα συμφοιτητές στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

Και καταλήγει λέγοντας: «Κρατώ μια φωτογραφία μας από τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Α’ Δημοτικού, όπου δίπλα-δίπλα αγωνιούμε να απαγγείλουμε τα ποιήματα που μας είχαν αναθέσει, με τον διευθυντή του σχολείου μας τον κύριο Μεσημέρη να μας προτρέπει.

Τότε κτυπούσε το κουδούνι, τώρα δυστυχώς κτυπά η καμπάνα της τάξης μας».