Πετράλωνα: Σοκάρει η κατάθεση του 17χρονου – «Με τρομοκρατούν έξω από την πόρτα μου»

βιασμός

Στο πλαίσιο έρευνας για την μήνυση στην μητέρα του

Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε η κατάθεση του 17χρονου που ζούσε έναν εφιάλτη μέσα στο ίδιο του το σπίτι στα Πετράλωνα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για την μήνυση που έκανε στην μητέρα του, μαζί με την 22χρονη αδελφή του.

Πετράλωνα: Η κατάθεση του 17χρονου, που έγινε “Στο σπίτι του παιδιού” όπως προβλέπεται για τους ανήλικους, είχε πολλές στιγμές έντονης συγκινησιακής φόρτισης. Οι τεχνικοί σύμβουλοι και οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, που χειρίζονται την υπόθεση, παρακολουθούσαν αμίλητοι και «παγωμένοι», πίσω από τα ειδικά τζάμια της αίθουσας, τα όσα περιέγραφε, με σαφήνεια και πολλές λεπτομέρειες, ο 17χρονος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, κάποια στιγμή ο ανήλικος, που αρκετές φορές δάκρυσε, ξέσπασε σε αναφιλητά κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του. Μαζί του στο δωμάτιο ήταν η εξειδικευμένη ψυχολόγος, που έχει διοριστεί από την εισαγγελία, και με την οποία το παιδί είχε συναντηθεί πριν καταθέσει. Τον 17χρονο συνόδευαν οι νομικοί υποστηρικτές Δήμητρα Πλαστήρα και Σπύρος Χαριτάτος. καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος της 22χρονης Δημήτρης Σούρας.

Ο 17χρονος επανέλαβε τα όσα αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της μητέρας του και, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, κατέθεσε ένα στικάκι με οπτικοακουστικό υλικό που αφορά στις συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι στα Πετράλωνα, το οποίο περιγράφει ως «κολαστήριο». Επίσης, κατέθεσε υλικό που αφορά στις δύο αδελφές του, το οποίο αξιολογείται ως «ευαίσθητο περιεχόμενο», καθώς περιέχει εικόνες-σοκ.

Διαβάστε επίσης: Πετράλωνα: «Παρατηρούσα στο σώμα του παιδιού μου μελανιές» δήλωσε η μητέρα των παιδιών που κακοποιούνταν

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του 17χρονου, ο ανήλικος «απογύμνωσε την έξωθεν καλή μαρτυρία της μητέρας του στις εφόδους με ραντεβού στο σπίτι κατά τις οποίες προσπαθούσε να ξεγελάσει τους κοινωνικούς λειτουργούς». Συγκεκριμένα, «απέδειξε πώς προσπάθησε να ξεγελάσει μια από τις έμπειρες παιδοψυχολόγους μετά την κατάθεση του τότε 13χρονου γιου της και πώς προσπαθούσε να αλλάξει τα λεγόμενα του παιδιού της σε μια κρίσιμη στιγμή για να επιβαρύνει το προφίλ του ως αναξιόπιστου μάρτυρα».

Για τον πατέρα του, ο ανήλικος αποκάλυψε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, απαντώντας σε κάθε ερώτημα που αφορούσε στους καταγγελλόμενους βιασμούς. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατήγγειλε με φωτογραφίες που παρέδωσε τη συχνή παρουσία του πατέρα του έξω από το σπίτι και χώρους στους οποίους ο ανήλικος δραστηριοποιείται, γεγονός που, όπως είπε, αποτελεί διαρκή παραβίαση των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε πως αισθάνεται τρόμο και πως φοβάται για τη ζωή του. «Με τρομοκρατούν έξω από την πόρτα μου» φέρεται να υποστήριξε.

Ακόμη, έφερε εκ νέου στοιχεία για την ταυτοποίηση προσώπων, αλλοδαπών, που ο ίδιος καταγγέλλει και επιμένει ότι συμμετείχαν στη σεξουαλική κακοποίησή του και στις ροζ συναντήσεις στο σπίτι και σε άλλον χώρο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 17χρονος έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τα διαδικτυακά ίχνη τους. Πρόκειται για πρόσωπα που, σύμφωνα με την πλευρά του 17χρονου, η αστυνομία στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι ήταν αδύνατος ο εντοπισμός τους.

Χαρακτηριστικά για έναν εξ αυτών ο 17χρονος ανέφερε ότι διατηρεί στο προσωπικό του διαδικτυακό προφίλ φωτογραφίες του ίδιου, ενώ για ένα δεύτερο άτομο, που η μητέρα του αρνείται ότι γνωρίζει, έδωσε στοιχεία για κοινές τους φωτογραφίες σε κοινωνικές εκδηλώσεις.