Πιερρακάκης: “Πάνω από 1 εκ. SMS στο 13033 σε μία ημέρα”

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μετέφερε στο MEGA τα δεδομένα από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Ο κ, Πιερρακάκης μιλώντας στην εκπομπή «LIVE NEWS» ανέφερε ότι οι πολίτες έστειλαν περίπου 1.000.000 μηνύματα για να πάρουν την άδεια κυκλοφορίας, μετά την αυστηροποίηση των μέτρων κυκλοφορίας.

SMS στο 13033

Οποιος δεν δύναται να χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα για να αιτιολογήσει στην φόρμα Τύπου Α’ ή Β’ γιατί θα πρέπει να βγει από το σπίτι του και να μετακινηθεί, θα μπορεί να αποστέλλει γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου.

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Πλέον στην πλατφόρμα, Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά.

»Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση.

»Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού».

Τρεις τρόποι για την άδεια μετακίνησης

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στις επιλογές που έχουν στα χέρια τους οι πολίτες.

«Υπάρχει η δυνατότητα του SMS, οι φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του».

«Προσθέσαμε την τεχνολογία ως κομμάτι ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα» ανέφερε.

Ερωτηθείς για πόσο θα εφαρμοστεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τόνισε πως «οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι μπορούν να απαντήσουν στο εν λόγω ερώτημα· η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *