Πήγε στον τάφο του παππού του αλλά τον είχε… πουλήσει η Εκκλησία

νεκροταφεία Ευκαρπίας

Ο τάφος είχε δοθεί για χρήση σε άλλη οικογένεια

Οταν ο εγγονός του γιατρού και ευεργέτη του Ρεθύμνου, Γεωργίου Σαουνάτσου θέλησε να επισκεφτεί τον τάφο του παππού του, στην Κρήτη, ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε πιά.

Η εκκλησία είχε αποφασίσει να τον πουλήσει σε άλλο… ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το σοκ ήταν μεγάλο για τον εγγονό του, που έβλεπε στην πλάκα του τάφου το όνομα ενός άλλου ανθρώπου. Και όταν αναζήτησε να μάθει τι έχει συμβεί τότε πληροφορήθηκε ότι ο τάφος είχε πουληθεί σε άλλον.

Ο εγγονός, ζει μόνιμα με την οικογένειά του στην Αθήνα και επισκεπτόταν κάθε Πάσχα και κάθε καλοκαίρι αφήνοντας μερικά λουλούδια στον οικογενειακό τάφο.

Διαπίστωσε, στην τελευταία του επίσκεψη, ότι ο τάφος είχε δοθεί για χρήση σε άλλη οικογένεια που είχε προσφάτως μάλιστα θάψει τον νεκρό της.

Αμέσως, έσπευσε στους διαχειριστές του νεκροταφείου και – όπως έχει καταγγείλει – οι διαχειριστές τον ενημέρωσαν ότι ο τάφος είχε πωληθεί αντί μεγάλου τιμήματος και πως οι νέοι ιδιοκτήτες γνωρίζουν που φυλάσσονται τα οστά του παππού του αλλά και της υπόλοιπης οικογένειάς του.

Διαβάστε επίσης  Μυστήριο με το θαμμένο εκκλησάκι στη βίλα του Αντώνη Ρέμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η οικογένεια, όπως αναφέρει η καταγγελία του είχε στην ιδιοκτησία της τον τάφο από το 1947 και φυσικά κανένας από τους διαχειριστές του νεκροταφείου δεν διασφάλισε την τύχη των οστών.

Ο εγγονός του Σαουνάτσου φαίνεται να προσανατολίζεται στην νομική διεκδίκηση των δικαιωμάτων επί του ιδιόκτητου μνήματος που πουλήθηκε όμως η Ενορία τον ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να του δώσει έγγραφα πριν την παρέλευση των επόμενων πέντε μηνών.

Για την ιστορία…

Ο Γεώργιος Σαουνάτσος γεννήθηκε το 1863 και πέθανε στο Ρέθυμνο το 1947. Ήταν γιατρός με λαμπρή επιστημονική σταδιοδρομία, λόγιος, φλογερός πολιτικός και φιλάνθρωπος.

Λόγω της προσωπικότητας και του έργου του, η πόλη τον τίμησε με κηδεία δημόσιας δαπάνης, που περιλάμβανε και το ταφικό μνημείο, στον οποίο έως και πρότινος αναπαυόταν