Πήρε προθεσμία ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβο Ντο που βίαζε τις αθλήτριες του

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (27/3) ζήτησε και έλαβε ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβο Ντο που κατηγορείται πως βίαζε τις αθλήτριες του.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο φερόμενος ως παιδοβιαστής έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου από όπου αναχώρησε μισή ώρα αργότερα.

Ο 44χρονος, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στην Ηλιούπολη, είχε λάβει προθεσμία το απόγευμα της ίδιας ημέρας όταν οδηγήθηκε για πρώτη φορά ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προπονητή, οι πράξεις του σε βάρος ανήλικων κοριτσιών φαίνεται να εκκινούν τουλάχιστον το 2009 και σε ότι αφορά τις πέντε καταγγέλλουσες να διαρκούν έως το 2020.

Η έρευνα για την δράση του 44χρονου δεν αναμένεται ότι θα παραμείνει στο διάστημα που καταγράφεται στην δικογραφία, αλλά θα εξεταστεί εξονυχιστικά και η «μέχρι χθες» δράση του καθώς υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα λίγο πριν την σύλληψή του. Προς αυτήν την κατεύθυνση ώθηση θα δώσουν τα στοιχεία που θα εξαχθούν από τις ηλεκτρονικές συσκευές του κατηγορούμενου ενώ σημαντική για νέες καταγγελίες ή πληροφορίες θεωρείται και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Δικηγόρος των θυμάτων: «Τα θύματα φοβούνται πως συνέχιζε τις πράξεις μέχρι τη σύλληψη του»

Ο δικηγόρος των θυμάτων αποκάλυψε ότι οι εντολείς του φοβούνται ότι συνέχιζε μέχρι τη σύλληψή του τη δράση του.

«Είχαν την αίσθηση ότι και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές, και ότι υπάρχουν παιδιά που κινδυνεύουν από τέτοιου είδους πράξεις» αναφέρει ο δικηγόρος των θυμάτων, Αντώνης Πεπελάσης.

«Το σοκαριστικό είναι ότι είχα πιάσει μία μητέρα για να της πω ότι κυκλοφορεί με το κορίτσι της και δέχτηκα επίθεση. “Γιάννη τι μας λες; Τον Άρη τον ξέρουμε”. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους» λέει ο προπονητής Τάε Κβον Ντο, Ιωάννης Χιωτάκης, για τον 44χρονο ο οποίος κέρδιζε την εμπιστοσύνη των γονιών των παιδιών, με τα οποία έκανε ακόμα και ταξίδια στο πλαίσιο τουρνουά πολεμικών τεχνών.

«Τα ταξίδια με τις αθλήτριες ήταν γνωστό ότι τα έκανε, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» αναφέρει θεία ανήλικης μαθήτριας.

Πάντως, ο προπονητής και φίλος του 44χρονου Γιάννης Χιωτάκης αποκαλύπτει ότι ο κατηγορούμενος του είχε ζητήσει το πτυχίο προπονητικής για να μπορέσει να ανοίξει το γυμναστήριο. «Χρειάζεται να είναι κάποιος πτυχιούχος προπονητής. Αυτός δεν ήταν πτυχιούχος προπονητής» επισημαίνει ακόμη ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, με εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού ανακαλείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή Τάε Κβον Ντο του 44χρονου.

Πηγή: protothema.gr