Πιθανή η ευθανασία στο λευκό τιγράκι που εγκαταλείφθηκε στα σκουπίδια του Αττικού Πάρκου

τιγράκι εγκατάλειψη Αττικό Πάρκο

Τι είπε ο διευθυντής του ιδιωτικού ζωολογικού κήπου

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει το γεγονός πως κάποιος απερίσκεπτος αγόρασε παράνομα ένα λευκό τιγράκι και έπειτα το εγκατέλειψε στα σκουπίδια του Αττικού Πάρκου, όπου το βρήκαν υπάλληλοι της καθαριότητας.

Για το περιστατικό μίλησε το πρωί της Πέμπτης (09.03.2023) στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέ.

Το λευκό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο πριν από περίπου μια εβδομάδα έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι περίπου 3 με 4 μηνών, παράλυτο. Βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και δυστυχώς δεν έχει προοπτικές για βελτίωση.

«Δεν είναι σε καλή κατάσταση, από τη μέση και κάτω έχει αδυναμία πλήρη, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πόδια του. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει, κάναμε ακτινογραφία, δείχνουν μια κακή κατάσταση» ανέφερε μεταξύ άλλων, μπροστά από το σημείο όπου βρέθηκε το ζώο.

τιγράκι εγκατάλειψη Αττικό Πάρκο

Ένα από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι πώς έφτασε στην Ελλάδα. «Αεροπορικώς αποκλείεται να ήρθε. Είτε ήρθε με αυτοκίνητο στη χώρα μας μέσω Ιταλίας, αλλά να έρθει σε σύνορα που υπάρχει έλεγχος, το θεωρώ πολύ απίθανο. Μπορεί να έχει έρθει με καράβι» είπε ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου.

Διαβάστε επίσης  Τρόμος για 13χρονο - Τον απείλησαν με αιχμηρό αντικείμενο και τον χτύπησαν

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Βρέθηκε ανάπηρο τιγράκι στα σκουπίδια του Αττικού Πάρκου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Το γεγονός ότι είναι παράλυτο, φέρνει και την απορία εάν έτσι γεννήθηκε ή ήταν υπέστη κάτι από την συμπεριφορά αυτού που το είχε παράνομα. «Δεν νομίζω ότι γεννήθηκε έτσι. Η εκτίμηση η δική μας, των κτηνιάτρων εδώ -έχουμε δυο κτηνιάτρους που το έχουν εξετάσει και έκανε και ακτινογραφίες- στο αριστερό πόδι έχει κάποιον ήλο, δηλαδή έχει περαστεί ήδη από κάποιο ιατρείο, όμως η εγχείρηση αυτή στο πόδι είναι πολύ κακή. Δεν γεννήθηκε έτσι» τόνισε ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέ.

τιγράκι εγκατάλειψη Αττικό Πάρκο

Τι θα γίνει όμως στο εξής με το λευκό τιγράκι και ποια θα είναι η τύχη του; «Εμείς το έχουμε δηλώσει στις αρχές, στην Περιφέρεια, στο δασαρχείο, η απόφαση είναι δική τους. Δεν είναι δικό μας ζώο» είπε ο Ζαν Ζακ Λεσουέ, ενώ όταν ο Γιώργος Παπαδάκης είπε «ε, αυτό τώρα είτε για ευθανασία θα πάει, δυστυχώς που το λέω, πού θα πάει αυτό; Αν δεν το κρατήσετε κι εσείς, τι θα γίνει;», απάντησε: «Αυτό που λέτε, έτσι είναι. Θα κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα να κάνουμε ένα MRI scan, να έχουμε μια πλήρη εικόνα, διότι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βελτιωθεί θα το κάνουμε».

Πηγή φωτό: protothema.gr