Πλημμύρες στην Πτολεμαΐδα από την ισχυρή χαλαζόπτωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Πτολεμαΐδα χαλάζι πλημμύρες

Ασπρισαν τα πάντα από τα παγάκια

Μπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε μια ανάσα πριν το καλοκαίρι, όμως τα καιρικά φαινόμενα σε κάποια σημεία της χώρας αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

Σήμερα (27/5) το μεσημέρι, η Πτολεμαΐδα επλήγη από ισχυρή χαλαζόπτωση, ενώ σημειώθηκαν και πλημμύρες από την έντονη βροχόπτωση.

Ολα ξεκίνησαν από μια σφοδρότατη νεροποντή, την οποία διαδέχθηκε το χαλάζι, λίγο μετά τις 15:00 στην καρδιά της πόλης.

Η καταιγίδα που έπληξε την Πτολεμαΐδα κινείται δυτικά και αναμένεται να πλήξει τμήματα του Μουρικίου.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες δεν τολμούν να ξεμυτήσουν από τα σπίτια τους, καθώς το χαλάζι που πέφτει έχει αρκετά μεγάλο μέγεθος και τα νερά είναι παντού.

Διαβάστε επίσης  Καιρός: Σφοδρή χιονόπτωση στο Περτούλι Τρικάλων (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η αστάθεια του καιρού συνεχίζεται. Σποραδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που έπλητταν ως το μεσημέρι -κυρίως- στα βόρεια ηπειρωτικά, θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα και θα ενισχυθούν.

Εξασθένησή τους αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες με εξαίρεση τα βόρεια ηπειρωτικά και κυρίως την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται κατά τις πρώτες απογευματινές (15:00 – 18:00) και κατά τις βραδινές ώρες (21:00 – 24:00) του Σαββάτου 27/05 ενώ με τα σύμβολα των κεραυνών σημειώνονται και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.