ΠΟΕΔΗΝ: Απελπιστική κατάσταση στα νοσοκομεία – Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ

O πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος κάνει λόγο για «απελπιστική κατάσταση» στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς επελαύνει το τρίτο κύμα κορονοϊού, με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος καλεί σε επίταξη – επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα -σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

«Όταν γιατροί μετακινούνται από νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας στην Αττική, 800 χιλιόμετρα μακριά, για να καλύψουν ανάγκες, την ώρα που χάνονται ζωές εκτός ΜΕΘ, ο κ Κικίλιας δεν τολμάει να επιστρατεύσει τον ιδιωτικό τομέα. Να επιστρατεύσει υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Από τελεσίγραφο σε τελεσίγραφο» καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Αποτυπώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως δεκάδες διασωληνωμένα περιστατικά βρίσκονται και σήμερα, Σάββατο 20 Μαρτίου, εκτός ΜΕΘ.

«Περιμένουν μέρες να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ. Αδειάζει ένα κρεβάτι και περιμένουν πάνω από 50 διασωληνωμένοι στη λίστα. Ποιος να προτοεξυπηρετηθεί;» αναφέρει.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι «δεν επιτρέπεται νοσοκομείο όπως της Νίκαιας με 160 ασθενείς κορονοϊού να μην διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ Covid».

Ο ίδιο αναφέρει πως στο Αλεξάνδρας γέμισε η καρδιολογική μονάδα και τα χειρουργεία με διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού και περιμένουν το ΕΚΑΒ να τους παραλάβει, ενώ στο Σισμανόγλειο «οι διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν, όσοι τα καταφέρουν, τη λειτουργία της αίθουσας ανάνηψης ως ΜΕΘ».

Στο Γεννηματάς αυτή τη στιγμή είναι 11 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο Τζάνειο έξι, στη Νίκαια δέκα. Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ νοσηλεύονται στα περισσότερα νοσοκομεία.
Η πληρότητα των ΜΕΘ-COVID στην Αττική

«Είναι ουτοπικό να μιλάμε για διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ. Είναι όλες γεμάτες και δεν επαρκούν» δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα:

Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: Γεμάτη η ΜΕΘ
Νοσοκομείο Αγία Όλγα: Γεμάτη η ΜΕΘ.
ΚΑΤ: Μία κλίνη διαθέσιμη
Νοσοκομείο Γεννηματάς: Γεμάτη
Νοσοκομείο Ερυθρός: Γεμάτη
Νοσοκομείο Νίμιτς: Γεμάτη
Νοσοκομείο Ελπίς: Γεμάτη
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Δύο κενές
Νοσοκομείο Σωτηρία: Δύο κενές
Νοσοκομείο Ασκληπιείο: Γεμάτη
Νοσοκομείο Τζάνειο: Γεμάτη
Νοσοκομείο Αττικό: Γεμάτη
Θριάσιο Νοσοκομείο: Γεμάτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *