Ποινική δίωξη στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο

Σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απείθεια.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, η ποινική δίωξη εις βάρος του, ασκήθηκε με την αιτιολογία ότι στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συγκέντρωσης σωματείων επικουρικού προσωπικού στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, οι διαδηλωτές κατέλαβαν το οδόστρωμα μπροστά από το υπουργείο Υγείας παρά την ύπαρξη αντίθετης αστυνομικής διαταγής.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ «η ποινική δίωξη γνωστοποιήθηκε στην Υπηρεσία του κ. Γιαννάκου με την υπόδειξη για άσκηση πειθαρχικής διώξεως παρά το γεγονός ότι η πράξη που του αποδίδεται ουδεμία σχέση έχει με την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων του».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δηλαδή επειδή παραβιάστηκε ο νόμος Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις, σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Γιαννάκος

«Πρωτοφανής ποινική δίωξη» – Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Έντονη είναι η αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Καταδίκη για ιδιοκτήτες γηροκομείου για το θάνατο τετραπληγικού από φωτιά

«Πρωτοφανής ποινική δίωξη για το αδίκημα της απείθειας ασκήθηκε εις βάρος του κ. Μιχάλη Γιαννάκου, με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, με την αιτιολογία ότι στο πλαίσιο προγραμματισμένης συγκέντρωσης σωματείων επικουρικού προσωπικού στις 30-09-2020, οι διαδηλωτές κατέλαβαν το οδόστρωμα μπροστά από το Υπουργείο Υγείας παρά την ύπαρξη αστυνομικής αντίθετης διαταγής. Η ποινική δίωξη, μάλιστα, γνωστοποιήθηκε στην Υπηρεσία του κ. Γιαννάκου με την υπόδειξη για άσκηση πειθαρχικής διώξεως, παρά το γεγονός, ότι η πράξη που του αποδίδεται ουδεμία σχέση έχει με την άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Η κατάσταση αυτή συνιστά απότοκο του λεγόμενου Νόμου Χρυσοχοΐδη για τον έλεγχο των διαδηλώσεων και αναμένεται να σηματοδοτήσει και άλλες διώξεις εις βάρος συνδικαλιστών. Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση, ότι κάθε παρέμβαση στη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων απαγορεύεται από τον νόμο, το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται».

Πηγή: enikos.gr