Πόρτο Γερμενό: Ζημιές σε σπίτια έχει προκαλέσει η φωτιά – Μαρτυρία κατοίκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πετροκέρασα Θεσσαλονίκη φωτιά

Στη μάχη με τις φλόγες ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμανό έχει προκαλέσει αρκετές ζημιές σε σπίτια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα σπίτι -πιθανόν εξοχική κατοικία- έχει καεί ολοκληρωτικά από τη μανία της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί και καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Στόχος τους είναι να οριοθετηθεί η φωτιά πριν οι φλόγες περάσουν την κορυφογραμμή και κατευθυνθούν προς την Ψάθα.

Το Mega μετέδωσε μία μαρτυρία κατοίκου της περιοχής σχετικά με το πώς εκδηλώθηκε η φωτιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο εν λόγω κάτοικος υποστήριξε ότι τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά δίπλα από τον δρόμο, άκουσε να φεύγει ένα μηχανάκι από το σημείο, γεγονός, που εάν ισχύει, προκαλεί ερωτήματα.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στην Ανω Ηλιούπολη

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν σπεύσει 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α.

Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα (ένα εκ των οποίων είναι συντονιστικό). Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ένα κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες εκδήλωσής της. Σε Γενική Επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: megatv.com