Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με τους έξι νεκρούς στον Εβρο

Στη δημοσιότητα δίνονται σταδιακά στοιχεία για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στον Έβρο, όπου έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στην περιοχή του Έβρου και συγκεκριμένα στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, ενώ έγινε γνωστό πως το ένα από τα οχήματα μετέφερε παράνομα μετανάστες.

Δείτε επίσης: Πολύνεκρο τροχαίο με μετανάστες στον Εβρο – Αυτοκίνητο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα

Οι νεκροί είναι συνολικά έξι – οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων και τέσσερις από τους μετανάστες – και άλλοι έξι μετανάστες τραυματίστηκαν.

Δεν σταμάτησε σε έλεγχο ο ένας οδηγός

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος που μετέφερε τους μετανάστες δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης που του έκαναν στον οικισμό της Μάκρης, αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Συμπληρωματικές μηνύσεις από συγγενείς θυμάτων σε Πυροσβεστική και ιατροδικαστές (BINTEO)

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τον έλεγχο, εμβόλισε το περιπολικό, ενώ ακολούθως συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

Στη συνέχεια, το όχημα εντοπίσθηκε να έχει μπει στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής στο ύψος της περιοχής Κόμαρος και να έχει συγκρουστεί μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 46χρονος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 46χρονος, που σκοτώθηκε, επέστρεφε από τη δουλειά του.

Για τον απεγκλωβισμό των νεκρών και των τραυματιών, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Την προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

*Φωτογραφία αρχείου