Πότε θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Κορονοϊός

Ίσως χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Δεν κατέληξε σε απόφαση για το θέμα της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στη σημερινή της συνεδρίαση και έτσι το ζήτημα παίρνει νέα παράταση.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας έπειτα από απόφαση του Θάνου Πλεύρη, βρέθηκε το θέμα του πρωτοκόλλου επιστροφής στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κλήθηκε να γνωμοδοτήσει σχετικά με την επιστροφή τους στο ΕΣΥ, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ανάβει το «πράσινο φως».

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δεν απέκλεισε – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – να υπάρξει και δεύτερη συνεδρίαση, την άλλη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί το πρωτόκολλο επιστροφής τους στο ΕΣΥ. Στην ίδια συζήτηση θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα εάν και κατά πόσον με την επιστροφή τους, θα καταλάβουν τις θέσεις που είχαν πριν οι συμβάσεις τους τεθούν σε αναστολή.

«Μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρίαση για το πρωτόκολλο με το οποίο θα γυρίσουν στο ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr πάντως, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να επιστρέψουν με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού rapid test, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, τη δαπάνη του οποίου θα καλύπτουν από την τσέπη τους.