Προφυλακιστέος ο 36χρονος που δολοφόνησε τον 45χρονο στην Ξάνθη

ΑΠΘ Θεσσαλονίκη Γλυκά Νερά

Μαζί με τους γιους και τον γαμπρό του

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά και την απολογία τους, ο 36χρονος που σκότωσε τον 45χρονο στην Ξάνθη, όπως επίσης και οι δύο γιοι του και ο γαμπρός του.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος Ρομά σκότωσε τον 46χρονο, επίσης, Ρομά καθώς το θύμα δεν συμφωνούσε η 15χρονη εγγονή του να παντρευτεί τον 17χρονο γιο του θύτη.

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή στον οικισμό του Δροσερού γιατί υπάρχει φόβος στο να ξεσπάσει βεντέτα μετά την εν ψυχρώ και εξ επαφής δολοφονίας ενός 45χρονου άντρα μπροστά στα μάτια της συζύγου του.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στην Ξάνθη: Φόβοι για βεντέτα στο Δροσερό μετά την άγρια δολοφονία του 45χρονου

Ο δράστης μετά την πράξη του παραδόθηκε στην Αστυνομία αφού πρώτα ανέβασε βίντεο στο Τik-tok όπου εξηγούσε τους λόγους της πράξης του ενώ εξαπέλυε απειλές για όσους πειράξουν την οικογένειά του. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν λίγο αργότερα τους δύο γιούς(18 και 17 ετών) και τον γαμπρό του(17 ετών) οι οποίοι είχαν συνοδεύσει τον 37χρονο μέχρι το σπίτι του θύματος στο οποίο εισέβαλε κατόπιν με το όπλο κι άρχισε να πυροβολεί.

Λίγες ώρες μετά τις συλλήψεις η κατάσταση στον οικισμό πήρε ανησυχητικές διαστάσεις το βράδυ της Δευτέρας όταν άγνωστοι δράστες, πιθανόν για εκδίκηση, έβαλαν φωτιά στο σπίτι του καθ ομολογίαν δράστη αφού πρώτα το είχαν αδειάσει απ όλα του τα έπιπλα. Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά και στο διπλανό σπίτι ιδιοκτησίας του αδελφού του δράστη.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική στα δύο σπίτια εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν μέλη των οικογενειών. Η πυρκαγιά πάντως προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα δύο σπίτια πριν καταφέρουν οι πυροσβέστες να την θέσουν υπό έλεγχο. Στον οικισμό κατέφθασε και παραμένει αστυνομική δύναμη.