Πτώση F-4 Phantom: Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα του πιλότου που αγνοείται

μαχητικό αεροσκάφος συντρίμμια

Αγωνιά για την τύχη του γιου του ο άνδρας

Τις πρώτες του δηλώσεις για τον 31χρονο πιλότο που αγνοείται μετά την πτώση του αεροσκάφους F-4 Phantom στην Ανδραβίδα, έκανε ο πατέρας του, στην εκπομπή “Live News”.

Με τις έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού πιλότου να συνεχίζονται, ο πατέρας του δήλωσε πως τους είχαν ενημερώσει αρχικά από το επιτελείο της Αεροπορίας πως ο γιος του και το άλλο παιδί αγνοούνταν.

«Ήρθαν από το επιτελείο της Αεροπορίας εδώ στο σπίτι και μας είπαν ότι ψάχνουν τον γιο μου και τον άλλο πιλότο. Από τη Μονάδα του με ενημέρωσαν πάρα πολύ νωρίς για το τι συνέβη, αλλά τώρα ήρθαν αυτοπροσώπως έξω από την πόρτα μου και μου είπαν ότι κατέπεσε το αεροπλάνο και ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα και για τα δύο παιδιά».

Να σημειωθεί πως αυτές οι δηλώσεις έγιναν πριν εντοπιστεί νεκρός ο 29χρονος Σμηναγός.

Η είδηση του θανάτου του πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους επιβεβαιώθηκε και από ανακοίνωση του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών.

Πηγή: megatv.com