Πτώση Phantom: Από τη Βόρεια Ελλάδα ο 31χρονος κυβερνήτης που αγνοείται

Από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Γρανίτη στο Νευροκόπι Δράμας και τη Νάουσα κατάγεται ο 31χρονος κυβερνήτης Σμηναγός, Ευστάθιος Τσιτλακίδης, ο οποίος αγνοείται μετά την πτώση του αεροσκάφους Phantom στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ανδραβίδας.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 31χρονου κυβερνήτη του Phantom έχει καταγωγή από τον ορεινό οικισμό Μεταμόρφωση στην Νάουσα ενώ ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Γρανίτης του Δήμου Νευροκοπίου που βρίσκεται στη Δράμα.

«Ήρθαν αυτοπροσώπως έξω από το σπίτι μου για να μου πουν ότι έπεσε το αεροσκάφος» δήλωσε ο πατέρας του

«Ήρθαν από το επιτελείο της Αεροπορίας εδώ στο σπίτι και μας είπαν ότι ψάχνουν τον γιο μου και τον άλλο πιλότο. Από τη Μονάδα του με ενημέρωσαν πάρα πολύ νωρίς για το τι συνέβη, αλλά τώρα ήρθαν αυτοπροσώπως έξω από την πόρτα μου και μου είπαν ότι κατέπεσε το αεροπλάνο και ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα και για τα δύο παιδιά».

Ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης αναζητείται ακόμη ενώ ο συγκυβερνήτης του Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικα, 29 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα.

Διαβάστε επίσης: Πτώση Phantom: Ποιος είναι ο 29χρονος υποσμηναγός που εντοπίστηκε νεκρός

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη θα συνεχιστούν όλο το βράδυ, ωστόσο όσο περνάει η ώρα λιγοστεύουν οι ελπίδες, καθώς στην θαλάσσια περιοχή επιπλέουν συντρίμμια και καύσιμα.

«Μιλήσαμε αργά χτες το βράδυ» είπε ο αδελφός του

«Ο αδερφός μου είναι αγνοούμενος, είναι δύσκολες οι ώρες» είναι τα πρώτα λόγια του αδερφού του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στο protothema.gr ο οποίος με τρεμάμενη φωνή προσθέτει: «Μίλησα τελευταία φορά με τον αδερφό μου, αργά χτες το βράδυ και σήμερα το πρωί μαθαίνω ότι είναι αγνοούμενος. Δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση.

Ο αδερφός μου είναι έμπειρος, είναι πάνω από δέκα χρόνια σε αυτή τη δουλειά, καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολες οι ώρες…», πρόσθεσε.

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος

Τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με εντολή του.

Από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, θα υπάρχει στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την τραγική πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom στην Ανδραβίδα, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Διαβάστε επίσης: Νεκρός ο ένας πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δεύτερο

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε:

«Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου ΥποΣμηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30 διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 ελικόπτερα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και 1 C-130».

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi