Πτώση Phantom: Κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα στην κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Phantom Τσιτλακιδης

Η απόφαση των γονιών για έναν διαφορετικό γάμο για το παιδί τους

Το τελευταίο “αντίο” στον 31χρονο Ευστάθιο Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του Phantom που έπεσε στα νότια της Ανδραβίδας, πρόκειται να πουν αύριο οι δικοί του άνθρωποι, αλλά και όλη η Ελλάδα.

Φίλος του άτυχου Ευστάθιου Τσιτλακίδη, θέλοντας να τον αποχαιρετήσει, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από τις όμορφες στιγμές που πέρασαν μαζί, τότε που χόρευε ζεϊμπέκικο.

Η κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη θα τελεστεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στο Νευροκόπι Δράμας, απ’ όπου κατάγεται ο 31χρονος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το «παρών» θα δώσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Δείτε επίσης: Πτώση Phantom: Στην κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη αύριο (3/2) ο Μητσοτάκης

Η οικογένεια του άτυχου νεαρού αποφάσισε αύριο κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να δώσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους έρθουν, για να αποχαιρετήσουν τον Στάθη Τσιτλακίδη. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δηλώσουν ότι ο Στάθης δεν πρόλαβε καν να παντρευτεί και, ουσιαστικά, καλούν συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την Ελλάδα σε έναν «διαφορετικό γάμο» του παιδιού τους.

Ολόκληρη η περιοχή στην κηδεία του

Στο χωριό Γρανίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Στάθης, ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους, που έπεσε στην Ανδραβίδα. Στο ίδιο χωριό ανδρώθηκε μέσα του και μία τεράστια αγάπη για την πατρίδα, καθώς όπως αναφέρουν φίλοι και συγγενείς, το βλέμμα του ήταν πάντα στραμμένο στον ουρανό γιατί πάντοτε θαύμαζε όλους όσοι μπορούσαν να πετάξουν με τα «φτερά» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μάλιστα, ήταν παιδικό του όνειρο να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να μπορεί – με το εθνόσημο στο στήθος – να υπερασπίζεται την πατρίδα.

Δείτε επίσης: Πτώση Phantom: Ποιος ήταν ο σμηναγός που σκοτώθηκε στην μοιραία πτήση

Στην περιοχή γίνονται εργασίες, προκειμένου το χωριό να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον δικό του ήρωα, ένα παιδί για το οποίο όλη η περιοχή ήταν περήφανο.

«Περνούσαν τα αεροπλάνα και πάντα χαιρετούσαμε»

«Ο Στάθης μεγάλωσε εδώ και πήγαινε μαζί με το γιο μου στο σχολείο. Όλοι έχουν στεναχωρηθεί είναι ένα μεγάλο σοκ για όλη την Ελλάδα. Αυτά τα παιδιά είναι όλης της Ελλάδος, όχι μόνο του πατέρα και της μάνας. Περνούσαν τα αεροπλάνα και πάντα χαιρετούσαμε», ανέφερε κάτοικος της περιοχής του Νευροκοπίου.

«Μονό τιμή σε αυτούς τους ανθρώπους. Όταν περνούσαν μαχητικά αεροπλάνα πάνω από το χωριό, ανατριχίλα, βγαίναμε και χαιρετούσαμε», ανέφερε άλλος κάτοικος.