Πτώση Phantom: Ποιος ήταν ο σμηναγός που σκοτώθηκε στην μοιραία πτήση

Την θλίψη σκόρπισε η είδηση πως ο κυβερνήτης του Phantom που συνετρίβη στην Ανδραβίδα σμηναγός, Ευστάθιος Τσιτλακίδης είναι και επίσημα νεκρός.

Οι έρευνες που ξεκίνησαν την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, καθώς η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του

Δείτε επίσης: Πτώση Phantom: Θρήνος για τον χαμό του 31χρονου σμηναγού – Πως έγινε η ταυτοποίηση

Ο χειριστής της HAF είχε εκατοντάδες ώρες πτήσης και θεωρούνταν αρκετά έμπειρος, μιας και είχε λάβει μέρος σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και αποστολών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από την Βόρεια Ελλάδα

Από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Γρανίτη στο Νευροκόπι Δράμας και τη Νάουσα καταγόταν ο 31χρονος κυβερνήτης Σμηναγός, Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 31χρονου κυβερνήτη του Phantom έχει καταγωγή από τον ορεινό οικισμό Μεταμόρφωση στην Νάουσα, ενώ ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Γρανίτης του Δήμου Νευροκοπίου που βρίσκεται στη Δράμα.

Συμμετείχε σε μεγάλη αεροπορική έκθεση

Στο Royal International Air Tattoo 2017 που πραγματοποιήθηκε στο RAF Fairford στο Σουίντον στο Ουίλτσαϊρ της Αγγλίας, συμμετείχε εκείνη την επ η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αποστολή δύο Phantom F4E της «338 Moira» από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα στην Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα δύο ελληνικά Phantom εντυπωσίασαν τους χιλιάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στο στρατιωτική έκθεση, καθώς είναι πολύ σπάνια, και ήταν τα μόνα Phantom που εκτίθενται, με τους Έλληνες πιλότους να δέχονται αρκετές ερωτήσεις τόσο από άλλους συναδέλφους τους, όσο και από δημοσιογράφους αλλά και από το κοινό.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

“Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Ο χειριστής της HAF είχε εκατοντάδες ώρες πτήσης και θεωρούνταν αρκετά έμπειρος, μιας και είχε λάβει μέρος σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και αποστολών της Πολεμικής Αεροπορίας”