Πτώση Phantom: Προσεύχονται στο Νευροκόπι για να βρεθεί σώος ο 31χρονος κυβερνήτης

Συνεχίζονται και σήμερα (31/1) οι έρευνες για τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, τον κυβερνήτη του F4 Phantom που συνετρίβη ανοιχτά της Ανδραβίδας, εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση.

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή του Νευροκοπίου στη Δράμα, όπου και μεγάλωσε, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, προσεύχονται για να βρεθεί σώος ο 31χρονος.

Ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης μεγάλωσε στο μικρό χωριό Γρανίτης, του Δήμου Νευροκοπίου. Ο πατέρας του ήταν πρώην δασάρχης στην περιοχή με καταγωγή από την Νάουσα. Ο 31χρονος που είναι φίλαθλος του Αρη διαμένει στην Πάτρα και τον ερχόμενο Οκτώβριο έχει σχεδιάσει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του. Εχει δύο αδέλφια.

Δείτε επίσης: Πτώση Phantom: Από την Νάουσα ο 31χρονος κυβερνήτης που αγνοείται

Υπενθυμίζεται ότι χθες (31/1) λίγη ώρα μετά και την συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους, εντοπίστηκε νεκρός ο συγκυβερνήτης, επισμηναγός Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Συμμετείχε στη μεγαλύτερη στρατιωτική αεροπορική έκθεση του πλανήτη

Ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης συμμετείχε σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές αεροπορικές εκθέσεις στον κόσμο, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο.

Στο Royal International Air Tattoo 2017 που πραγματοποιήθηκε στο RAF Fairford στο Σουίντον στο Ουίλτσαϊρ της Αγγλίας, συμμετείχε εκείνη την εποχή η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αποστολή δύο Phantom F4E της «338 Moira» από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα στην Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα δύο ελληνικά Phantom εντυπωσίασαν τους χιλιάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στο στρατιωτική έκθεση, καθώς είναι πολύ σπάνια, και ήταν τα μόνα Phantom που εκτίθενται, με τους Έλληνες πιλότους να δέχονται αρκετές ερωτήσεις τόσο από άλλους συναδέλφους τους, όσο και από δημοσιογράφους αλλά και από το κοινό.

Ακαρπες οι ολονύκτιες έρευνες

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, τον κυβερνήτη του F-4 Phantom το οποίο συνετρίβη χθες (30/1) κοντά στην Ανδραβίδα. Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, προκειμένου να βρεθεί ο κυβερνήτης του F-4 Phantom, το οποίο ανήκε στην 117 ΠΜ της Ανδραβίδας.