Πτώση Phantom: “Ράγισε” καρδιές o επικήδειος των γονιών του υποσμηναγού

Phantom εξόδιος ακολουθία

Ο τραγικός επίλογος της συντριβής του Phantom που συνετρίβη στην Ανδραβίδα γράφτηκε με την εξόδιο ακολουθία του υποσμηναγού Μάριο Τουρούτσικα.

Η εξόδιος ακολουθία ολοκληρώθηκε και στην συνέχεια σε κλίμα οδύνης οι γονείς αποχαιρέτησαν τον γιο τους.

Δείτε επίσης: Πτώση Phantom: Σε κλίμα οδύνης το “ύστατο χαίρε” στον υποσμηναγό Μάριο Τουρούτσικα (ΦΩΤΟ)

“Μάριε αγόρι μου γλυκό αστέρι της ψυχής μου πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει. Ήρεμος και χαμογελαστός. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου ο καλύτερος εγγονός για τους παπούδες σου. Λάτρευες την ταχύτητα τις μηχανές και και τα κατάφερες. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει Αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Αγγελάκος μου που τόσο θαύμαζα”, είπε αρχικά ο πατέρας του.

Συντετριμμένη η μητέρα του είπε με τρεμάμενη φωνή: “Το παιδί μου έφυγε από κοντά τόσο νωρίς. Μάριε αγόρι μου, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με είχες στεναχωρήσει για ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής και εργατικός, δοτικός σε όλους. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου. Ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Έγινες ο Ίκαρος της καρδίας μας, ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα φωνάζει αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα. Και πόσο να ήξερες πόσο θα μου λείψεις. Και τέλος δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη και τους πιλότους που χάθηκαν και κυρίως στους πελάτες που χάθηκαν: ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο αστέρι και όσο θα αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ, πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος”.

“Αθάνατος” φώναζε ο κόσμος

«Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος όταν το φέρετρο με τη σορό του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα έφτασε στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη όπου τελείται η Εξόδιος Ακολουθία.

Ραγίζει καρδιές η κραυγή του πατέρα του, ο οποίος φωνάζει: «Παιδί μου». Οι γονείς του 29χρονου συγκυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4 που κατέπεσε στην Ανδραβίδα, είχαν φτάσει νωρίτερα στην εκκλησία.

Η μητέρα του Μάριου – Μιχαήλ υποβασταζόταν από τον σύζυγό της ενώ στα χέρια της κρατούσε τη φωτογραφία του παιδιού της.

Το φέρετρο με τη σορό του υποσμηναγού, το οποίο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, πέρασε μπροστά από τα παρατεταγμένα αγήματα και υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων και πένθιμων ύμνων οδηγήθηκε στην εκκλησία.