Ρόδος: 43χρονη κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 300000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο φίλης της!

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έγινε τον Ιούνιο του 2020

Ρόδος: Οι δύο γυναίκες από τη Ρόδο ήταν επιστήθιες φίλες και η καταγγέλλουσα φερόταν να έδινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην κατηγορουμένη το κλειδί του χρηματοκιβωτίου, για να βάζει μέσα χρήματα.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει την προσεχή εβδομάδα 43χρονη που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε σταδιακά σε πέντε χρόνια το ποσό των 300.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο επιστήθιας και επί δέκα χρόνια φίλης της!

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε τον Ιούνιο του 2020 στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού η 45χρονη φερόμενη ως παθούσα σε βάρος της φίλης της, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η 43χρονη και σε βάρος της να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Πιο αναλυτικά, στις 24 Ιουνίου 2020 εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού η 45χρονη και κατήγγειλε ότι νωρίτερα πρωινές ώρες την ίδια ημέρα, η 43χρονη φίλη της αφαίρεσε μέσα από το πορτοφόλι της το ποσό των 20 ευρώ.

Η ίδια είπε στους αστυνομικούς πως η δράστιδα εκμεταλλευόμενη τη φιλία τους και την πρόσβαση που είχε λόγω αυτής καθημερινά στο σπίτι της, καθώς και την εμπιστοσύνη που της έδειχνε η παθούσα, η οποία της έδινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το κλειδί του χρηματοκιβωτίου για να βάζει μέσα χρήματα, η 43χρονη αφαίρεσε τα τελευταία πέντε χρόνια σταδιακά από εκεί το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ!

Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, η 43χρονη πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού όπου και συνελήφθη, ενώ εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς αποδέχτηκε προανακριτικά τις πράξεις της, κάτι που απολογούμενη στη συνέχεια, συνοδευόμενη από το συνήγορο της κ. Στέλιο Αλεξανδρή, αρνήθηκε.

Το χρηματοκιβώτιο, το κλειδί και τα χρήματα

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς η 45χρονη, η φιλία της με την 43χρονη διήρκησε δέκα χρόνια, με την τελευταία να επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά το σπίτι της φίλης της, την οποία και βοηθούσε οικειοθελώς στις δουλειές.

Η 45χρονη είπε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα του παρελθόντος είχε υποψίες ότι χάνονται χρήματα από το σπίτι της. Έτσι στις 24 Ιουνίου 2020 το πρωί, όταν η 43χρονη επισκέφθηκε και πάλι τη φίλη της, η 45χρονη έβαλε μέσα στο πορτοφόλι της δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ έκαστο και ένα των είκοσι ευρώ, άφησε το πορτοφόλι στη κουζίνα και εκείνη πήγε σε άλλο δωμάτιο.

Μετά από λίγο, έλεγξε η 45χρονη το πορτοφόλι της και διαπίστωσε ότι έλειπε το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ! Τότε απευθυνόμενη στη φίλη της, τής ζήτησε να βγάλει το χαρτονόμισμα από την τσέπη της.

Η 43χρονη είπε πως δεν είχε χρήματα επάνω της, η 45χρονη προσπάθησε να της το αφαιρέσει από την τσέπη και τότε η κατηγορούμενη έβγαλε το χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ από την τσέπη της φωνάζοντας ότι είναι δικό της αλλά τελικά κατάφερε να της το πάρει η 45χρονη.

Η καταγγέλλουσα -όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς- άρχισε τότε να ρωτάει πιεστικά την 43χρονη γιατί το έκανε αυτό, εκείνη αρχικά αρνιόταν την κατηγορία αλλά τελικά της είπε ότι το έκανε ασυναίσθητα.

Τότε η 45χρονη ζήτησε από τη φίλη της να φύγει από το σπίτι αλλά πριν, να πάρει τα χρήματά της από εκεί που τα είχε κρυμμένα (η 43χρονη άφηνε τα χρήματά της εκεί για λόγους ασφαλείας επειδή το σπίτι της φίλης της διέθετε συναγερμό).

Όταν η 43χρονη πήγε να πάρει τα χρήματά της, διαπίστωσε ότι αυτά έλειπαν και φώναξε την 45χρονη η οποία της έδωσε το κλειδί του χρηματοκιβωτίου. Όταν το άνοιξαν οι δύο γυναίκες διαπίστωσαν πως οι 300.000 ευρώ που ήταν μέσα είχαν εξαφανιστεί. Η 43χρονη, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της καταγγέλλουσας, άρχισε τότε να τρέμει διερωτώμενη πού πήγαν τα λεφτά.

Η 45χρονη ζήτησε από τη φίλη της να φύγει από το σπίτι και της τηλεφώνησε λίγο αργότερα, ζητώντας της να της δώσει τα χρήματα καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πήγαινε στην αστυνομία.

Η ίδια πρόσθεσε στους αστυνομικούς ότι τα χρήματα αυτά τα είχε κάνει ανάληψη (στο μεγαλύτερο μέρος τους περί τις 200.000 ευρώ) από την τράπεζα πριν από πέντε χρόνια, τα έβαλε στο χρηματοκιβώτιο και έκτοτε προσέθετε και άλλα χρήματα που είχε από την εργασία της κ.α.

Η 45χρονη κατέθεσε επίσης ότι μετά την καταγγελία η 43χρονη κλαίγοντας παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνη που πήρε τα χρήματα.

Δηλώνει αθώα

Η συνέχεια δόθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκε η 43χρονη κατηγορούμενη για να απολογηθεί, συνοδευόμενη από τους συνηγόρους της κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Πολυξένη Χατζηγιάννη.

Η 43χρονη τόνισε μεταξύ άλλων πως ουδεμία σχέση έχει με τους κωδικούς και τα χρηματοκιβώτια της φίλης της, και αρνήθηκε τα όσα της καταλογίζονται, αναιρώντας ουσιαστικά τα όσα προανακριτικά είχε καταθέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 43χρονη είχε πει πως είναι εποχικά εργαζόμενη και από την απασχόλησή της αυτή κερδίζει περί τις 15.000 ευρώ τον χρόνο. Παράλληλα απασχολούνταν και στο σπίτι της 45χρονης και ελάμβανε 500 ευρώ τον μήνα για τις υπηρεσίες που παρείχε.

Η 43χρονη είχε πει πως πράγματι γνώριζε για κάποια χρήματα που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο της 45χρονης, όμως ουδέποτε τα είχε δει ή είχε ανοίξει το χρηματοκιβώτιο καθώς δεν γνώριζε τους κωδικούς αλλά ούτε είχε τα κλειδιά.

Η ίδια είχε προσθέσει ότι το μόνο που είχε δει ήταν ένα άλλο κουτί στο οποίο η 45χρονη έβαζε τα χρήματα που ελάμβανε από τη διατροφή που έπαιρνε.

Η 43χρονη ερωτηθείσα γιατί προανακριτικά είχε παραδεχτεί ότι εκείνη είχε πάρει τα χρήματα, απάντησε ότι μετά τη σύλληψή της και τα όσα συνέβησαν είχε καταρρεύσει και καθώς δεχόταν και πιέσεις να ολοκληρώσει την κατάθεσή της, είπε αυτά που έχουν καταγραφεί.

Η 43χρονη είχε τονίσει επίσης ότι μαζί με την 45χρονη πήγαιναν στο καζίνο όπου και η καθεμία έπαιζε ξεχωριστά τα δικά της χρήματα για αυτό και δεν μπορεί να γνωρίζει τι κέρδιζε ή έχανε η φίλη της.

Τέλος, είπε πως όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο με αφορμή έναν τραυματισμό που υπέστη η 45χρονη και για τον οποίο η μητέρα της φίλης της, την κατηγόρησε ότι η 43χρονη ήταν η αιτία. Από εκείνο το διάστημα, είπε η κατηγορούμενη, οι σχέσεις τους ψυχράθηκαν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας Αντεισαγγελέως η 43χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής της μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 3 Νοεμβρίου 2021.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *