Ρόδος: Έκανε ασφαλιστικά μέτρα σε ιδιοκτήτες ενός pitbull επειδή γαβγίζει τις ώρες κοινής ησυχίας

πιτμπούλ

Ανέφερε ότι ο σκύλος είναι επιθετικός και κυκλοφορεί χωρίς τη συνοδεία

Mε διαταγή που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου,  έγινε δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε μια γυναίκα κατά των δύο ιδιοκτητών ενός pitbull.

Ο σκύλος στην γειτονιά της, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, γαβγίζει τις ώρες κοινής ησυχίας αφού δεν κάνει τις απαραίτητες βόλτες για να εκτονωθεί.

Το Ειρηνοδικείο Ρόδου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική», μετά από αίτημα της γειτόνισσας των ιδιοκτητών του pitbull αποφάσισε να σταματήσουν οικοδομικές εργασίες που γίνονται στην ιδιοκτησία τους και να απομακρύνουν τον σκύλο τους από τον κοινόχρηστο χώρο της οικοδομής κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.

Οι ιδιοκτήτες του σκύλου θα πρέπει επίσης να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το pitbull τους να μην βγαίνει από την οικοδομή μόνο του, αλλά και να πηγαίνει τουλάχιστον δύο περιπάτους την ημέρα πάντα με συνοδεία, ώστε να φροντίζονται οι ανάγκες του και για την κατάλληλη διαβίωσή του.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 63χρονος για ασελγείς πράξεις στην 7χρονη ανιψιά του

Όπως αναφέρεται στο αίτημα για τα ασφαλιστικά μέτρα, ο σκύλος είναι επιθετικός και κυκλοφορεί χωρίς τη συνοδεία των ιδιοκτητών του.

Αναφέρεται επίσης ότι δεν εκτονώνεται με καθημερινούς περιπάτους, με αποτέλεσμα οι σύνοικοι να γίνονται καθημερινά, αποδέκτες συνεχών και υπερβολικών θορύβων κινήσεως, γαυγισμάτων, λυγμών του ζώου, ακόμα και σε ώρες κοινής ησυχίας.

Πηγή: dimokratiki.gr