Ρούλα Πισπιρίγκου: Αποκαλύψεις για την σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη – Το απολογητικό υπόμνημα –

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, έκανε σημαντικές αποκαλύψεις για τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη κατά την διάρκεια της απολογία της στην ανακρίτρια για τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ιριδας.

Η κατηγορούμενη μητέρα δήλωσε αθώα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή, περιέγραψε τις συνθήκες υπό τις οποίες έφυγαν από τη ζωή οι κόρες της, ενώ, όπως αποκαλύπτει η Realnews, κατήγγειλε τον σύζυγό της ότι τη χτύπησε τρία εικοσιτετράωρα πριν βρεθεί νεκρή η Ιριδα.

Αρχικά στην απολογία της η Ρούλα  Πισπιρίγκου περιέγραψε τη γνωριμία της με τον Μ. Δασκαλάκη τον Ιανουάριο του 2013, που οδήγησε σε γάμο και στη γέννηση της Τζωρτζίνας πριν από το τέλος του ίδιου έτους. Τα πρώτα πέντε χρόνια όλα έμοιαζαν ρόδινα. «Τα σύννεφα στον γάμο μου με τον Μάνο ξεκίνησαν αρχές του 2018, όταν αντιλήφθηκα ότι άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά του. Το καλοκαίρι του 2018 δημιουργήθηκε ένταση στη σχέση μας, όταν έλαβα κλήση από κάποιον ο οποίος με ενημέρωσε ότι ο Μάνος είχε επί έξι μήνες αισθηματικό δεσμό με τη σύντροφό του… Aποφάσισα να τον συγχωρήσω για χάρη των παιδιών και για να μη διαλυθεί η οικογένειά μας, καθώς θεώρησα ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό», αναφέρεται στο απολογητικό υπόμνημα της 34χρονης.

“Μου ζήτησε να χωρίσουμε”

Τον Μάρτιο του 2019, η Μαλένα εμφάνισε σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Αρρώστησε η Μαλένα και το γεγονός αυτό μας έδεσε περισσότερο, καθώς ο Μάνος είχε τύψεις που δεν ασχολιόταν τόσο με την οικογένειά μας. Μετά τον θάνατο της Μαλένας, κατέρρευσα και ήμουν ψυχολογικά ράκος… Αρχισα κάποιες συνεδρίες με ψυχολόγο, για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου… Ο Μάνος δεν μπορούσε να αντιληφθεί τον ανείπωτο πόνο που βίωνα και εξαιτίας της καταθλιπτικής αυτής κατάστασης μου ζήτησε να χωρίσουμε». Η Μαλένα έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» στις 13 Απριλίου 2019.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε τι συνέβη. «Γύρω στις 16:30 με ξύπνησε κάποια νοσηλεύτρια που μπήκε στο δωμάτιο και έδωσε κάποιο φάρμακο στο παιδί. Μου είπε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν για το στομάχι της. Λίγη ώρα μετά, γύρω στις 16:40, το παιδί τινάχτηκε από το κρεβάτι του, έβγαλε έναν βρόγχο, έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα και αμέσως άρχισε η αντλία να χτυπά. Αρχισα να τη φωνάζω με το όνομά της “Μαλένα, Μαλένα”, αλλά δεν πήρα κάποια απόκριση… Το παιδί μου είχε γυρίσει σε πλάγια θέση και τα χείλη του ήταν πιο σκούρα από το φυσιολογικό τους χρώμα». Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν τη Μαλένα στη ζωή, το κοριτσάκι κατέληξε λίγο πριν από τις 6:00 το απόγευμα.

Η περιπέτεια εκτός γάμου

Μετά τον θάνατο του παιδιού, ο Μάνος αποφάσισε να παραμείνει στο σπίτι. «Μετά την απώλεια της Μαλένας μας, η Τζωρτζίνα ζητούσε επίμονα ένα αδελφάκι και το ίδιο ακριβώς αισθανόμουν και εγώ, οπότε αποφασίσαμε με τον Μάνο να αποκτήσουμε παιδί. Ετσι το 2020 έμεινα έγκυος για τρίτη φορά και η κατάσταση στο σπίτι μας άρχισε σιγά-σιγά να ομαλοποιείται, ενώ η συμβίωσή μου με τον Μάνο ήταν αρμονική και χωρίς προβλήματα».

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2020 γεννήθηκε η Ιριδα. «Λίγους μήνες μετά τη γέννηση της Ιριδας, ο Μάνος ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με το τραγούδι και να αφιερώνει μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του σε αυτό, με αποτέλεσμα να παραμελεί τόσο τα παιδιά όσο και εμένα… Ο σύζυγός μου αδιαφορούσε για εμένα και την οικογένειά μας και μου είχε ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη συζυγική εστία».

Διαβάστε επίσης  Αθώα ή ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου; Σήμερα η απόφαση για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Στις 18 Μαρτίου 2021 ο Μάνος, ενώ είχε φύγει από το σπίτι, έμαθε ότι η Ρούλα είχε μια εξωσυζυγική περιπέτεια. Ακολούθησε άγριος τσακωμός μπροστά στα μάτια της Τζωρτζίνας. «Εκείνος μου πήρε το κινητό από τα χέρια και το πέταξε προς το μέρος μου, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να σπάσει. Οταν κατάλαβε ότι όλο το περιστατικό γινόταν μπροστά στην Τζωρτζίνα, με έβαλε στο υπνοδωμάτιό μας και άρχισε να μου ρίχνει χαστούκια στο πρόσωπο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ασκούσε βία σε βάρος μου… Το μεσημέρι του Σαββάτου 20/3/2021 ήρθε και πήρε όλα τα πράγματά του από το σπίτι μας (ρούχα, κιθάρες, μικρόφωνα κ.λπ.) με το αμάξι της δουλειάς του».

Τρεις ημέρες μετά τον άγριο τσακωμό, στις 21 Μαρτίου, η Ιριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια της. Το προηγούμενο βράδυ «ο θείος μου παρατήρησε ότι τα χεράκια και τα ποδαράκια του μωρού ήταν κρύα και προσπαθούσε να τα ζεστάνει τρίβοντάς τα, γεγονός που δεν με ανησύχησε και το αντιμετώπισα φορώντας στο μωρό παραπάνω ρούχα… Γύρω στις 7:30 άκουσα το μωρό να γκρινιάζει και ξύπνησα, ενώ μαζί μου ξύπνησε και η Δήμητρα. Πήγα στο δωμάτιο, βρήκα το παιδί ξεσκέπαστο, το σκέπασα, της έβαλα την πιπίλα, ξαναέβαλα τους λευκούς ήχους (σ.σ. ήχοι νανουρίσματος) από την αρχή και το παιδί ησύχασε… Γύρω στις 11:30 αποφάσισα να δώσω στην Ιριδα τη φρουτόκρεμά της και ξεκίνησα να τη φτιάχνω, ενώ η Δήμητρα πήγε στο δωμάτιο για να την ξυπνήσει και να τη φέρει στην κουζίνα, προκειμένου να την ταΐσω. Η Δήμητρα έφερε στην κουζίνα το παιδί κρατώντας το κάτω από τις μασχάλες με προτεταμένα τα χέρια της και τρέμοντας ολόκληρη και μου είπε με τρεμάμενη φωνή “Ρούλα, το παιδί”. Αντιλήφθηκα ότι κάτι είχε συμβεί και μου είπε ότι το παιδί δεν ανέπνεε…». Την επόμενη ημέρα της απώλειας της Ιριδας, ο Μάνος πήρε τα πράγματά του που τα είχε μέσα στο αυτοκίνητο και επέστρεψε στο σπίτι…

Σύγκριση με την υπόθεση της Καρολάιν

Η πλευρά της Πισπιρίγκου επιχειρεί να αποδομήσει το ιατροδικαστικό πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα και αποδίδει τον θάνατο των δύο παιδιών σε παθολογικά αίτια. Η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, τεχνικός σύμβουλος της υπεράσπισης, κατά την επτάωρη κατάθεσή της στην ανακρίτρια στις 5 Ιανουαρίου, συνέκρινε την υπόθεση της Μαλένας και της Ιριδας με εκείνη της Καρολάιν. «Από τη στιγμή που οι γνωμοδοτούντες λένε ισχυρή πίεση, θα είχε αφήσει κακώσεις πέριξ της στοματικής κοιλότητας και των παρειών και ενδεχομένως και στη γλώσσα. Ιδια αιτία θανάτου ήταν και στην περίπτωση της Καρολάιν, μόνο που εκεί είχαμε εμφανείς κακώσεις προθανάτιες στο πρόσωπο μετά από ισχυρή πίεση», είπε χαρακτηριστικά η Ου. Δημακοπούλου, τονίζοντας ότι οι κακώσεις αυτές δεν υπήρχαν στα δύο παιδιά.

Η ιατροδικαστής κατηγόρησε τους Καρακούκη – Καλόγρηα ότι στην περίπτωση της Μαλένας ζήτησαν ειδική γνωμοδότηση όχι από ηπατολόγο, αλλά από αθλίατρο, «ενώ ξεχνούν ότι τα παιδιά δεν έπαιζαν μπάλα», ενώ αποδέχθηκε εν μέρει την αιτία θανάτου στην οποία κατέληξε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία σχετίζεται με το ήπαρ. «Στη γλώσσα μας επικρατεί “εκείνος που έχει το πτώμα, εκείνος έχει και τα ευρήματα”. Ο πρώτος ιατροδικαστής είναι ο μόνος που έχει κάνει φυσική εξέταση στη σορό». Αμφισβήτησε το πόρισμα του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είδε όνειρο»: «Παθολογοανατόμος που, έναν χρό-νο μετά και ενώ παραλαμβάνει σε φορμαλδεΰδη, βλέπει μακροσκοπικά ασφυκτικές κηλίδες, τότε βλέπει όνειρο, καθώς η Τσιόλα και η Μητσέλου δεν είδαν».

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews

Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου

Πηγή: enikos.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi