Ρούλα Πισπιρίγκου: Πως περιέγραψε τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας – “Το παιδί τινάχτηκε, με κοίταξε…”

Δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου Ρούλα

Ανατριχιάζει η περιγραφή της 34χρονης

Με λεπτομέρειες που ανατριχιάζουν περιέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου τις τελευταίες στιγμές της Μαλένας και της Ίριδας στην ανακρίτρια το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα για τους θανάτους και των δύο παιδιών της, ενώ ήδη κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού, για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε πρώτα τον θάνατο της τρίχρονης Μαλένας μέσα στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2019. Η περιγραφή είναι ίδια όπως σε όλες τις καταθέσεις της.

Διαβάστε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων για τους χειρισμούς δικαστών και εισαγγελέων

«Στις 16:30 μπήκε στο δωμάτιο μια νοσηλεύτρια και της χορήγησε ένα φάρμακο τύπου “ζαντάκ” για το στομάχι της και έτσι ξύπνησα και εγώ. Στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, με κοίταξε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα “Μαλένα, Μαλένα” της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα, πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα, ήταν εκεί και καθόντουσαν τους είπα “τρέξτε το παιδί κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει”».

Ο θάνατος της Ίριδας

Για την -6 μηνών- Ίριδα, οι Αρχές εστιάζουν στο χρονικό διάστημα από τις 7.30 το πρωί μέχρι και 10.30. Είναι το διάστημα, όπου αρχικά η μητέρα βάζει την πιπίλα στο παιδί για να ξανακοιμηθεί και όταν στις 10.30 ξυπνά με την αδερφή της, είναι νεκρό.

Διαβάστε επίσης  Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Μαλένα τα πήγαινε τόσο καλά, δεν νοείται ανεπάρκεια σε λίγες ώρες», κατέθεσε παιδίατρος

«Έκανα ένα μπάνιο εγώ, ντύθηκε η Δήμητρα και της είπα, “ετοίμασε πρώτα την μπέμπα και άσε την Τζωρτζίνα να κοιμηθεί” γιατί το προηγούμενο βράδυ κοιμήθηκε 2:30 τα ξημερώματα. Εγώ πήγα να φτιάξω την κρέμα και είπα στην Δήμητρα “ετοίμασε την και φέρε την να την ταΐσω” και μου φέρνει ένα παιδί μπλε… και μου λέει “Τι;”. Μου έπεσαν όλα. Μου κόπηκαν τα πόδια και ήταν εκεί και με κοίταγε».

Και συνέχισε: «Τα ματάκια της μισάνοιχτα και έκανε έναν ήχο με το στόμα της (σαν να ξεφυσούσε). Πήρε η Δήμητρα τον Μάνο (Δασκαλάκη), το ΕΚΑΒ. Ξύπνησε η Τζωρτζίνα και φώναζε “όχι και αυτή”».

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi