Σποράδες: «Ανέβασε» βίντεο με προσωπικές τους στιγμές σε σάιτ επειδή τον χώρισε

Εισαγγελία Θεσσαλονίκη δικαστήρια σαν σήμερα

Την απειλούσε ότι θα της καταστρέψει τη ζωή

Σοκ και θυμό προκαλεί η υπόθεση εκδίκησης σε νησί των Σποράδων, όπου ένας 25χρονος σήμερα άνδρας δημοσιοποίησε «ροζ» βίντεο με τις προσωπικές του στιγμές με μια ανήλικη κοπέλα σε σάιτ ερωτικών ταινιών, γιατί εκείνη αποφάσισε να τον χωρίσει.

Όλα έγιναν πριν από έναν χρόνο σε νησί των Σποράδων, όταν 25χρονος σήμερα άνδρας είχε σχέση με ανήλικο κορίτσι, το οποίο αποφάσισε να τον χωρίσει. Εκείνος όμως είχε στην κατοχή του δυο βίντεο με προσωπικές τους στιγμές και έκανε πράξη την απειλή του να τα ανεβάσει σε site πορνό για να την εκθέσει. Ήταν 16 Ιουλίου 2020 όταν ο 25χρονος ανέβασε τα βίντεο.

Το κορίτσι βρέθηκε τη Δευτέρα (20/09) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να καταθέσει σε βάρος του πρώην συντρόφου της. Όπως είπε, είχε δεσμό με τον 25χρονο από το 2015 και πέρυσι αποφάσισε να χωρίσουν. Από τότε άρχισε ο εφιάλτης της.

«Ο δράστης είχε στην κατοχή του βίντεο με προσωπικές μας στιγμές, την οποία είχε διαβεβαιώσει ότι τα είχε για να θυμάται ο ίδιος και με διαβεβαίωσε ότι δεν θα τα έβλεπε κανείς. Επειδή τον αγαπούσα, του είχα «τυφλή» εμπιστοσύνη και εκείνος έλεγε ότι με αγαπάει», κατέθεσε η νεαρή κοπέλα.

Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι ο νεαρός, για να την εκδικηθεί επειδή τον χώρισε, την απειλούσε ότι θα δημοσιοποιούσε δύο βίντεο που είχε στην κατοχή του και έλεγε ότι θα της καταστρέψει τη ζωή. Και τελικά, έκανε την απειλή του πράξη: ανέβασε τα βίντεο σε σελίδα πορνογραφικού περιεχομένου και στη συνέχεια της έστελνε μηνύματα από δύο ψεύτικα προφίλ ότι θα της καταστρέψει τη ζωή.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Καταδίκη για ιδιοκτήτες γηροκομείου για το θάνατο τετραπληγικού από φωτιά

Σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, τα βίντεο είχαν τραβηχτεί όταν εκείνη ήταν 16 και 17 ετών

Μετά τη δημοσιοποίησή τους απευθύνθηκε στην αστυνομία, αλλά ο 25χρονος, παρά τις συστάσεις που του έγιναν, όχι μόνο δεν κατέβασε τα βίντεο αλλά φέρεται να τα ανέβασε περισσότερες από μια φορές.

Τελικά η νεαρή κοπέλα κατέθεσε μήνυση, αφού το θέμα πήρε δημοσιότητα, το έμαθε όλο το νησί και δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο.

Η ίδια κατέθεσε ότι φοβάται ακόμη και σήμερα για το μέλλον της, γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημοσιοποιήσει ξανά τα βίντεο στα επόμενα χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ενοχή του κατηγορούμενου και καταδίκη του σε φυλάκιση τριών ετών με χρηματική ποινή 360 ημερήσιων μονάδων προς 5€ την καθεμία και αν δεν συμμορφωθεί να εκτίσει επιπλέον ποινή έξι μηνών.

Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τον δράστη σε φυλάκιση 4 ετών, χρηματική ποινή 360 ημερησίων μονάδων προς 5€ και η έφεση – αν την υποβάλει – να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Σε περίπτωση που δεν πληρώσει την ποινή, θα εκτίσει επιπλέον έξι μήνες φυλάκισης.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *